Aceste căști au acel design de „buds” nu aspectul alungit făcut popular de Apple cu AirPods. Sunt micuțe, ușoare și stau bine în ureche. Ce-mi place este faptul că nu ies mult din ureche. Totuși, eu apreciez mai mult designul AirPods deoarece le pot manevra mai ușor și știu tot timpul poziția corectă pentru ureche.

Modelul pe care l-am testat eu este lavandă și îmi place. Adaugă culoare outfitului tău, dar dacă preferi ceva clasic sunt disponibile și pe negru și alb.

Carcasa este micuță, ovală, are magneți foarte puternici, un capac pe care-l poți deschide doar cu două mâini și încărcare prin USB-C.

Sunet & funcționalități

WF-C700N are tehnologia de anularea zgomotului de fundal încorporată și astfel poți să te bucuri de podcasturi și seriale, fără să fii deranjat de zgomotul din jur. Nu este cea mai bună anulare a zgomotului de fundal pe care am testat-o dar este ok. Urmărind un serial am ratat o stație de metrou la care trebuia să cobor. Pentru că poate fi enervant să-ți dai căștile jos de fiecare dată când cineva vorbește cu tine, căștile au funcția de Ambient Sound prin care microfoanele acaparează sunetul din jur și-l redau în căști.

Utilizatorii pot personaliza setările în aplicația Sony Headphones Connect sau pot utiliza setarea Focus on Voice pentru a discuta cu cei din jur fără a-și scoate căștile. Astfel când căștile detectează că vorbești vor trece din modul de anulare al zgomotului în modul de transparență. Nu e ceva nou, dar e bine ca această funcție ajunge și pe căști mai ieftine.

Modelul WF-C700N dispune, de asemenea, de funcția Adaptive Sound Control, care ajustează setările sunetului ambiental în funcție de locul în care se află utilizatorii și de ceea ce fac. Recunoaște locurile pe care aceștia le vizitează frecvent, cum ar fi locul de muncă, sala de sport sau cafeneaua preferată, și comută între modurile de sunet.

Modelul WF-C700N oferă un sunet bun și prin primsa tehnologiei DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) pe care Sony o folosește pe majoritatea căștilor sale, prin care se reface sunetul la o calitate mai înaltă. În interior este un driver de 5 mm iar sunetul este unul bun. Căștile oferă un sunet detaliat, cu suficient de mult bas și claritate în voce, iar eu cred că vei fi mulțumit.

Cum suntem obișnuiți, Sony introduce posibilitatea de a modifica sunetul în funcție de preferințe cu ajutorul setărilor EQ din aplicația Sony Headphones Connect.

WF-C700N are ceva numit Wind Noise Reduction Structure, care ar trebui să redea clar vocea, chiar și în condiții de vânt puternic. Am efectuat și apeluri cu căștile, chiar și într-o zi cu vânt puternic și am fost auzit bine. Mai existau interferențe și mici întreruperi din cauza vântului, dar nu a trebuit să țip sau să mă repet.

Autonomia nu este cea mai mare de pe piață, dar nu e nici mică și oferă o funcționare de până la 15 ore cu ANC activat (7,5 ore căști și 7,5 ore încărcare din carcasă) sau 20 de ore fără ANC.

Au o rezistență la apă certificată IPX4. Nu cea mai ridicată și poate nu ar trebui să le folosești în ploaie, dar la sală și la alergat sunt ok. Nu vor păți nimic din cauza transpirației. Mie îmi stau bine în ureche și nu am simțit nicio clipă că vor cădea. Dimpotrivă, parcă stau prea adânc și le simțeam când mergeam.

Ce apreciez foarte mult la WF-C700N este conexiunea Multipoint, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la două dispozitive Bluetooth în același timp: două telefoane, telefon și laptop, tabletă și laptop etc. E foarte util.

Concluzie

Căștile Sony sunt disponibile pe negru, alb, lavandă și verde-salvie și au un preț recomandat de vânzare de 640 de lei. Acum le-am găsit pe eMAG la 544 de lei.

Adevărul este că piața căștilor wireless „de buget” este foarte aglomerată și nu e neapărat ușor să faci diferența între ele. Găsești multe modele de căști cu prețul între 350 și 550 de lei și toate au ANC, mod de sunet ambiental, unele au conexiune dublă și autonomie de 20-30 de ore. Alegerea cred că se rezumă mai mult la brand și design.

WF-C700N sunt frumușele, au o autonomie decentă, stau bine în ureche și au un sunet bun pentru categoria lor de preț. Dacă ești fan Sony sau vrei o pereche de căști de la ei eu le recomand.