Da, cei de la TP-Link mi-au trimis o întreagă gamă de camere de supraveghere din gama Tapo pentru a le testa și pentru a vă zice și vouă cum le puteți folosi la interior sau la exterior, la bloc, la casă, la o casă de vacanță sau la bunici.

Deci după cum puteți vedea avem multe modele și în acest video o să trec prin toate pentru a vedea ce pot să facă, cum se instalează, cum e calitatea imaginii și ce funcții au.

Tapo C410, Tapo C410 Kit - camere de exterior cu baterie sau încărcare solară

Hai să începe cu Tapo C410 versiunea standard și versiunea kit cu panou solar. Aceasta este o cameră de supraveghere cu un senzor de 3 MP cu rezoluție 2K care are poate filma imagini clare și color atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. În cutie este inclusă camera și acest suport, dar și șuruburile și diblurile pentru montarea pe un perete. Dar acest suport poate fi folosit și de sine stătător și astfel poți utiliza camera la interior pe o masă sau în bibliotecă. Foarte tare.

Montarea se face fără cabluri, iar alimentarea este pe baterii. TapoC410 are o baterie încorporată care asigură o autonomie de aproximativ 180 de zile, deci ar trebui să o încarci doar de două ori pe an. De menționat că durează câteva ore o încărcare completă.

Instalarea s-a făcut ușor și camerele și alte dispozitive inteligente Tapo le poți controla din aplicația Tapo. De notat că trebuie să ai o rețea Wi-Fi cu bandă de 2,4 GHz pentru a conecta aceste camere.

Aici vezi imaginea live în timp real, poți schimba rezoluția, poate detecta oameni și animale și astfel trimite notificări sau se poate declanșa alarma. Imaginile pot fi stocate în cloud prin serviciul Tapo Care sau local pe un card microSD. Tapo Care are două tipuri de abonamente: basic și premium. Basic îți oferă 7 zile de stocare de evenimente cu 15 lei pentru un dispozitiv sau 53 de lei pentru cinci dispozitive, iar premium oferă 30 de zile de stocare de evenimente astfel: 18 lei pentru o cameră, 35 pentru două, 53 de lei pentru trei și 60 de lei pentru 10. Acestea sunt prețurile pe lună, iar dacă plătești pe an ai parte de o reducere. Poți încerca Tapo Care gratuit timp de 30 de zile.

În aplicația Tapo poți grupa mai multe camere și poți vedea câte patru deodată pentru o privire de ansamblu rapidă.

C410 poate fi folosită la interior, dar și la exterior și are certificare IP65 și poate funcționa la -20 de grade celsius până la 45 de grade.

Un alt lucru cool la aceasta cameră este că are funcționalitate two-way, adică poți auzi ce se întâmplă acolo, dar și poți vorbi deoarece are microfon. Dacă vine un curier îi poți spune că poate lăsa coletul la ușă, dacă stai la casă. Se aude tare și clar.

Calitatea imaginii Tapo este foarte bună atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte și poți distinge detalii faciale sau obiecte îndepărtate. Pe telefon poți face zoom cu dublu tap foarte simplu. Modul default pentru filmarea nocturnă este cu modul infraroșu, dar dacă vrei color poți alege din setări, iar pentru a face asta, camera își aprinde spoturile/LED-urile. Așa că dacă în noapte detectează o mișcare, aprinde luminile, înregistrează momentul, îl salvează în cloud și îți trimite o notificare.

Un alt element care-mi place la aplicația Tapo este faptul că poți crea tot felul de automatizări și scenarii de utilizare pentru camere de supraveghere sau alte dispozitive smart pe care poate le ai de la ei. Eu mai am o priză smart, lumini pe care le pot vedea aici în aplicație.

Dacă ții mai mult la autonomie decât la calitatea imaginii atunci poți trece la o rezoluție 360p cu acest model. E cam low, părerea mea, dar pe alte modele poți alege filmarea 720p sau 1080p.

Dacă nu poți să o încarci la priză din când în când sau dacă vrei să scapi de grija asta atunci poți lua Tapo C410 Kit cu panou solar. Așa arată panoul solar și se conectează la cameră printr-un cablu, apoi ai uitat de grija bateriei. Cei de la Tapo ne zic că 45 de minute de expunere la soare asigură o funcționare de o zi. Deci cum avem soare constant în perioada asta sigur vei sta liniștit. Bineînțeles, o poți să încărca la priză dacă nu e suficient.

Tapo C425 - autonomie 300 de zile și atașare magnetică

Următoarea cameră la care trecem este Tapo C425 și poate favorita mea din această serie, dintr-un motiv simplu. Iubesc magneții și toate sistemele și accesoriile care folosesc magneți. Îmi place magsafe, suporturile cu magsafe și faptul că această cameră are o bază magnetică ce se poate atașa de orice suprafață de metal, iar prinderea e puternică. De asemenea, îmi mai place că ajustarea unghiului este foarte facilă. Am această bară metalică la ușa din bucătărie și am atașat-o simplu aici pentru supravegherea holului.

Aceasta are un senzor de 4MP cu o rezoluție 2K QHD și poate filma 2K sau 720p la 15,20 sau 25 FPS cu un unghi de captare de 150 de grade pe diagonală, ceea ce înseamnă că poate surprinde ușor o încăpere mare ca aceasta. Are patru spotlight-uri și e capabilă de un zoom digital 12x. Tapo C425 are o baterie mai mare decât C410 și aceasta are o autonomie de cam 300 de zile de funcționare cu o singură încărcare. Are o protecție puțin mai bună cu o certificare IP66, altfel are aceleași funcții de detecție animale și persoane, alarmă, iluminare, înregistrare locală sau în cloud, comunicare two-way, filmare color pe timp de noapte și posibilitatea de a o conecta la un panou solar Tapo.

Tapo C500, C510W, C520WS - camere cu supraveghere 360

Următoarele trei camere sunt surori, ca să zic așa. Avem modelul de bază C500, apoi C510W și C520WS. După cum vă puteți imagina, fiecare este un upgrade al modelului anterior.

Tapo C500 are rezoluție 1080p, în timp ce C510W poate filma 2K sau mai exact 2304 x 1296 de pixeli, în timp ce C520W filmează la rezoluție 2560 x 1440 de pixeli. De asemenea, modelul de top are un senzor mai bun de tip Starlight sensor care poate filma la o calitate mai bună pe timp de noapte. Și modelul C510W poate filma color, în timp ce modelul C500 are doar mod infraroșu. În plus, C520WS este singura dintre cele prezentate de mine astăzi care poate filma la rezoluție 2K și 30 de FPS, deci fără mișcări sacadate.

Toate cele trei camere au mișcare 360 pe orizontală și 130 de grade pe verticală și pot urmări subiectul odată detectat, astfel încât să nu existe unghiuri moarte. Toate au rezistență la apă și praf și pot fi montate în diferite moduri pe perete, tavan sau stâlp. Acestea sunt excelente pentru a fi montate afară și pentru a vedea dacă ai musafir nedoriți care pot fi speriați cu alarme. Camerele sunt rezistente la intemperii și pot funcționa într-un interval termic cuprins între -30 și 60 de grade Celsius.

Tapo C500 este o cameră de exterior de bază care face esențialele, pe când C510W și C520WS merg puțin mai departe și poate ai nevoie de o rezoluție mai bună, o imagine și mai de calitate pe timpul nopții sau funcții AI mai avansate. Bineînțeles, acestea pot fi folosite și la interior, fără să fii nevoit să dai găuri în pereți. Poți să o așezi pe o mobilă undeva sus, pe un birou sau masă și din setări inversezi imaginea pentru afișarea corectă și gata ai baby camera sau ce vrei tu.

Totuși, acestea din seria 500 sunt diferite de cele anterioare deoarece nu funcționează pe acumulatori, ci trebuie conectate la priză cu alimentatorul inclus în cutie. Deci ar trebui să fie montată în apropierea unei prize sau folosirea unui prelungitor.

Tapo C720 - îți luminează curtea când ai nevoie

Tapo C720 are și cea mai mare cutie deoarece are și cele mai puternice lumini ce pot atinge o luminozitate maximă de 2800 de lumeni, adică aproape orbitoare. Dacă ți se pare prea mult, atunci poți ajusta luminozitatea din aplicație. Camera poate capta imagini până la 30 de metri datorită proiectoarelor și funcției Color Night Vision. Aceste proiectoare pot detecta mișcări într-o zonă de 270 de grade. Deci e foarte probabil să nu rateze nimic.

Tapo C720 poate fi foarte utilă pentru case pusă deasupra unui garaj sau deasupra intrării principale deoarece îți poate lumina curtea atunci când ajungi acasă sau te poate alerta și poți vedea rapid dacă cineva a sărit gardul. AI-ul camerei detectează dacă în cadru se află oameni, animale de companie și mașini, eliminând alarmele false. Un lucru destul de amuzant, și valabil pe mai multe modele Tapo, este faptul că poți să-ți înregistrezi propriul sunet pentru alarme.

Camera are un senzor similar cu celelalte ce poate filma la rezoluție 2560 x 1440p. Ca și celelalte poate filma color și pe timp de noapte, are funcții de detecție a persoanelor, alarmă, iluminare puternică, two way audio cu noise cancellation, e rezistentă la apă și praf, și aceasta nu funcționează pe baterie, ci doar pe fir, însă spre deosebire de camerele C500, C510W, C520W, Tapo C720 ar trebui instalată de un electrician deoarece instalarea nu este la fel de simplă ca la cele menționate anterior.

Aceasta a fost o trecere în revistă a acestor camere de supraveghere Tapo și cu o asemenea gamă vei avea locuința asigurată din orice unghi, in exterior și în interior.