The Vanishing este ultima dintre cele trei misiuni speciale pe care le primești în Far Cry 6. După ce ai făcut ca Rambo prin junglă și după ce te-ai distrat cu Dani Trejo acum este timpul pentru o aventură mai misterioasă și ciudată în spiritul Stranger Things.

Pentru a avea acces la această misiune trebuie să fii terminat deja misiunile de pe prima insulă și să fii vizitat una dintre cele trei așezări de rebeli, adică să fii jucat măcar vreo 2 ore din joc. Apoi ești sunat de Juan și te roagă să investighezi o situație. Acolo lucrurile devin ciudate și apare legătura cu sezonul patru din The Stranger Things și cu faptul că rușii au făcut experimente și încercări de a ajunge în the Upside Down.

O anume Shesht pare să-i vorbească telepatic lui Dani și o roagă să viziteze un bunker. Acolo este atacată chiar de o creatură asemănătoare Demogorgonului, numit El Devorador aici, însă supraviețuiește, dar Chorizo este răpit. Dani trebuie să-l găsească pe Chorizo și să închidă poarta către UpSide Down, înainte ca întreaga Yara să fie acaparată de întuneric.

Cam asta este pe scurt povestea și în opinia mea pot să spun că The Vanishing surprinde bine atmosfera serialului. Misiunea este scurtă, cred că am terminat-o în 1-2 ore, și nu prezintă surprize, însă pentru un moment te simți într-un joc Stranger Things cu influențe spaniole. Bunkerul este claustrofobic, monstrul din Stranger Things tronează asupra insulei întunecând tot cerul, iar creaturile și monștrii ce se află la tot pasul vor să te ucidă.

Din fericire ai arme la dispoziție cu care să te aperi, începi cu un pistol, apoi treci la shotgun și ajungi la mitralieră și chiar la un flamethrower. La început poți să joci într-un mod mai stealth, însă spre final ai nevoie de toate armele și gloanțele pentru a supraviețui. Spre final chiar este o cursă, în care trebuie să fugi, să scapi cu viață, care chiar te umple de adrenalină.

Totuși, cred că se putea mai mult. Cum spuneam, este o incursiune scurtă în lumea misterioasă din Stranger Things și mi-aș fi dorit mai mult, chiar o confruntare cu marele bau-bau, dar cred că asta nu este pentru Dani de rezolvat, ci pentru personajele din Stranger Things.

Cam atât despre această misiune și vă invit și pe voi să descoperiți The Vanishing, mai ales că vine sub forma unui update gratuit.