Lectură de 5 min

REVIEW ZTE Nubia Neo 2 5G - telefon de gaming ieftin?!

Abonează-te pe  
ZTE Nubia Neo 2 5G este un telefon de gaming, dar spre deosebire de alte asemenea gadgeturi acesta nu costă 1000 de euro, ci e mult mai ieftin. Ce aduce pe acest segment?

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Azi vorbim de un telefon de gaming la 1500 de lei sau pe acolo. Este vorba de un jucător vechi, da nou pe piața din România: ZTE, iar acest model se numește Nubia Neo 2 5G și de azi se vinde oficial în România pe eMAG. La MWC au prezentat mai multe produse, inclusiv pliabile, ce urmau să fie lansate în Europa și alte piețe. Mi-au trimis telefonul să vă povestesc ce e cu el și o să-l structurez în cinci lucruri pe care trebuie să-l știi despre acest telefon.

  • Gaming - funcții

E un telefon de gaming așa că hai să vedem ce-l face de gaming. Cu ce funcții vine pentru gameri. De departe, cea mai interesantă caracteristică este faptul că are butoane capacitive pe lateral, astfel încât să poți să te joci mai bine, mai eficient și fără să acoperi prea mult ecranul cu degetele. Tot timpul am apreciat genul acesta de butoane pe telefoanele de gaming de la Asus și consider că sunt utile. Le poți programa să facă ce acțiune vrei tu în funcție de joc. De exemplu, în Call of Duty sau în alte shootere mi se pare mișto să pui pe un buton abilitatea de a te uita prin lunetă și pe alta să tragi. În Asphalt poți pui un buton pentru drift și altul pentru NOS și tot așa.

Altfel există un Game Center unde ai tot felul de setări, cum există pe majoritatea telefoanelor din piață. Dar am văzut lucruri noi.Poți alege nivelul de performanță, poți să blochezi notificări, apeluri, să înregistrezi ecranul și așa mai departe. La categoria plugins poți pune o țintă pe ecran pentru shootere, poți face macro-uri, poți face key remaping, poți ajusta sunetul după cum dorești și poți chiar lua notițe, faci captură de ecran apoi notezi acolo ceva dacă vrei să-i ajuți și pe alți sau să-i arăți unui prieten ceva. Mai există și un mod numit scout mode prin care ai un zoom mare în centru astfel încât să vezi mai bine de la distanță. Asta deja mi se pare puțin în teritoriului de cheats deoarece chiar te poate ajuta să faci niște sniping. Overall mi se pare cool că ai atât de multe unelte care să te ajute în gaming și nu trebuie să plătești 1000 de euro pe un telefon pentru a beneficia de ele.

  • Gaming - performanță

Pentru că vorbim de un telefon de gaming de 1500 de lei, vă dați seama că nu avem de-a face cu un procesor flagship. Deci niciun Snapdragon 8 aici. De fapt, nu are nici procesor Qualcomm, nici MediaTek, ci este unul Unisoc T820, cu opt nuclee, iar unul e capabil să se ducă la 2,7 Ghz. Probabil că mulți dintre voi nici nu ați auzit de ei. Pe bună dreptate, nu prea sunt multe telefoane cu procesoare Unisoc. Ăsta este cam la nivelul lui Snapdragon 695, MediaTek 6080, MediaTek 7020. Un lucru interesant este că procesorul este 5G și asta e mișto și pentru gaming.

În jocuri să te aștepți mai degrabă la o experiență de 30-40 de FPS pe setări grafice low în jocurile populare. În PUBG nu trec de 30 de FPS, în Wuthering Waves fluctuează între 30-40 FPS, în Squad Busters e la 60 de FPS, în Asphalt 2 Nitro pare blocat la 25 de FPS și Modern Combat Rebel Guns e la 60 de FPS. Depinde de tine ce vrei să joci și cum.

În utilizarea normală e ok, după cum ți-ai putea da seama.

Altfel are 8 GB RAM, ce este extins cu încă 12 prin sacrificarea spațiului de stocare care este de 256 GB aici. Bateria este de 5200 mAh ce se încarcă destul de rapid la 33 de wați pe fir. Apropo în cutie găsești încărcător, cablu, căști cu fir și o husă transparentă din silicon. Autonomia este bună dacă nu-l forjezi cu jocuri.

  • Display & sunet

Pentru o experiență de gaming bună ai nevoie și de un display de calitate. Din păcate, ecranul este unul IPS LCD ceea ce înseamnă că nu ai parte de cele mai puternice culori, cel mai mare contrast pe care ți-l oferă OLEDul și nici unghiurile de vizualizare nu sunt extraordinare, dar fiind un telefon contează mai puțin asta. Altfel are o rezoluție 2400 x 1080 pixeli cu o rată de refresh mare de 120 Hz. Dimensiunea este bună, 6,7 inci și marginile negre sunt mici. E un display decent pentru gaming și consum media. Dar eu personal mi-aș fi dorit un display OLED cu rezoluție FHD. Există smartphone-uri la 1000-1500 de lei cu ecrane AMOLED și rată de refresh de 120 Hz.

Sunetul oferit de cele două difuzoare este decent atunci când nu e la volum maxim. Deși ar trebui să aibe suport DTS:X nu sună extraordinar, are o lipsă mare de bass și profunzime, iar la volum maxim cam deranjează urechile.

  • Design & utilizare

Se zice că frumusețea în ochiul privitorului. Așa o fi, dar în ochiul meu acest telefon e urât. Știu. Nu sunt în publicul țintă al acestui smartphone, dar trebuie să-l comentez din moment ce-l testez. Mai degrabă decât acest desen agresiv de bumblebee mă deranjează faptul că ce vedeți e un abtibild lipit pe spate și acoperit cu plastic. Nu e nimic tactil la acest spate și cumva asta mă deranjează. Apropo, dacă vreți un smartphone bumblebee a lansat Redmagic un astfel de model. Avem și doi senzori în partea de sus cu aceste module de cameră octagonale. Pe lateral avem butonul de power care e și senzor de amprentă și funcționează bine, butoane pentru volum, sertar pentru Dual-SIM, dar nu are suport pentru card microSD. Are o grosime de 8,5 mm și o greutate de 208 grame, dar cumva se simte mai ușor și cam cheap, din cauza materialelor de construcție.

Pentru gaming mi se pare că are o formă bună, nu te dor palmele, are o priză bună, butoanele capacitive funcționează bine.

  • Cameră & software

Aici nu o să insist prea mult deoarece nu despre asta este telefonul. Are o cameră pe spate de 50 MP care face poze destul de bune, clare cu multe detalii în lumină bună. Are mod portret, mod de noapte și alte câteva. E utilizabil. Din păcate, pe filmare e cam slăbuț și poate filma doar la rezoluție FHD și doar la 30 de FPS. Camera de selfie este de 16 MP.

Rulează Android 14 cu interfața MyOS 14 și are mai multe opțiuni de personalizare. Poți alege o temă de gaming, dar din fericire poți merge și pe clasic Android. Nu-mi place că swipe pe ecranul principal nu mă duce în aplicația Google pe care eu o folosesc să citesc știri, ci în Z board care arată ca un coșmar de de fake news. Dar poți să-l dezactivezi. Altfel are și funcții precum live island care îți arată timere și așa mai departe. Mai are ceva numit Z-Pop, scuze dar nu sună bine care funcționează ca un fel de shortcut pentru anumite acțiuni, nu pentru a deschide aplicații.

Cam astea au fost cele 5 lucruri despre ZTE Nubia Neo 2, telefonul de gaming de buget. Eu îl recomand celor care vor un telefon pentru gaming, nu neapărat și celor care vor un telefon pe care să se mai joace din când în când și nu au nevoie de butoane pe lateral. Pentru aceștia din urmă există variante mai bune. Apropo, dacă vrei un telefon ZTE de top, cu anumite limitări, și cu un preț bun noi îți recomandă ZTE 60 Ultra, un smartphone mai ieftin dar cu specificații de top pentru care avem acest review.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: