UPDATE 11 august:

Lansat în luna iulie, cursul Learn & Earn, finalizat cu un test de verificare a cunoștințelor despre criptomonede, a atras peste 1 milion de clienți din 32 de țări.

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii care au finalizat cursurile și testele de verificare a cunoștințelor au provenit din țări din Europa Centrală și de Est (România, Polonia, Bulgaria, Croația etc.), fiind urmați de cei din Regatul Unit și Irlanda (12%).

Categoriile de vârstă 18-24 (36%) și 25-34 (33%) și bărbații (59%) au fost segmentele demografice cele mai atrase de acest instrument de educație financiară.

Primele materiale educative disponibile în aplicație au constat în două colecții de cursuri și teste despre bazele criptomonedelor și blockchain-ul Polkadot, un blockchain de generație viitoare care se bazează pe un web descentralizat, scalabil și echitabil.

Potrivit datelor Revolut, interesul față de criptomonede accelerează în România, numărul utilizatorilor care dețin criptomonede în aplicația financiară fiind în creștere cu 15% față de anul trecut.

Seria de cursuri ”Learn & Earn” a fost creată pentru a ajuta clienții să-și îmbogățească informațiile și cunoștințele despre criptomonede și alte subiecte înrudite, cum ar fi blockchain-ul sau cele mai populare tokenuri și protocoale.


Revolut lansează seria de cursuri ”Learn & Earn” pentru a ajuta clienții să-și îmbogățească informațiile și cunoștințele despre criptomonede și alte subiecte înrudite, cum ar fi blockchain-ul sau cele mai populare tokenuri și protocoale.

Cursurile sunt valabile pentru clienții Revolut, care au șansa să câștige până la 15 dolari americani sub formă de tokenuri DOT dacă, la finalul cursurilor, răspund corect la un chestionar .

”Bazele cripto” (Crypto Basics) este primul curs, din care utilizatorii învață despre asemănările și deosebirile dintre criptomonede și monedele fiat, noțiunea de sisteme descentralizate, mecanismele tehnologiei blockchain, riscurile asociate investițiilor în criptomonede.

Al doilea curs este centrat pe rețeaua multichain Polkadot și pe modul în care integrează blockchain-urile în Web3 și internetul descentralizat.

Cursul face apel la materiale vizuale, inclusiv carduri interactive și animații, prezentând informații despre tokenul nativ al Polkadot, DOT, precum și despre modalitățile de utilizare a acestuia, despre sistemul de guvernanță Polkadot și Polkadot ”Relay Chain”, lanțul central folosit de rețeaua Polkadot care permite blockchain-urilor unificate și independente să se conecteze la o platformă unificată.

Revolut este o companie britanică al cărei sediu central se află la Londra, și oferă o diversitate de produse și servicii financiare direct în aplicația sa, iar investiția în criptomonede este una dintre funcțiile cu o popularitate în creștere.