Compania a anunțat lansarea Revolut Bank în Lituania, acolo unde are 300.000 de clienți care folosesc serviciile Revolut deja. Decizia companiei vine după ce Revolut a obținut licența bancară europeană, aceasta fiind acordată de Banca Centrală din această țară la finalul lui 2018.

Începând de azi, clienții Revolut din Lituania își pot face rapid upgrade la contul pe care îl dețineau pentru a beneficia de oferta Revolut Bank: trebuie doar să facă un update al aplicației și să urmeze instrucțiunile de pe ecran, upgrade-ul fiind gata în câteva minute.

Clienții din Lituania își ot depozita salariile și alte fonduri în conturi bancare ce intră sub incidența schemei de garantare a depozitelor. Toate depozitele vor fi protejate de compania de stat lituaniană Asigurări de Depozite și Investiții pentru o sumă de până la 100.000 de euro.

Potrivit oficialilor companiei, în curând clienții băncii Revolut vor putea accesa credite prin intermediul instituției, ”mai ieftin și mai rapid decât în cazul băncilor tradiționale”.

Reprezentanții companiei menționează și faptul că Revolut Bank se va lansa, până la finalul acestui an, și în alte piețe din Europa Centrală și de Est.

Pe lângă conturi bancare cu depozite garantate, Revolut le va oferi clienților servicii de creditare, inclusiv împrumuturi pentru persoane fizice și carduri de credit, în lunile următoare.

De asemenea, Revolut plănuiește să lanseze conturi Revolut Junior pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, ceea ce le va permite tinerilor să învețe cum să își gestioneze propriile bugete, sub controlul și îndrumarea părinților.

Revolut a obținut licența bancară europeană la finalul anului 2018, de la Banca Lituaniei și Bănca Centrală Europeană. De atunci, compania a lucrat intens pentru operaționalizarea acesteia de la zero. În iunie 2019, Revolut l-a numit pe Virgilijus Mirkės în poziția de CEO al Revolut Bank. Virgilijus are 25 de ani de experiență în industria financiară, inclusiv în cadrul SEB Bank și Scotiabank.

”Revolut a devenit un nume familiar și de încredere în Lituania. Am ajuns aici pentru că am rezolvat problemele clienților, i-am tratat corect și am inovat în permanență. Suntem incredibil de încântați să facem pasul următor în construirea unei bănci globale pentru clienții noștri din Lituania”, a declarat Virgilijus Mirkės, CEO al Revolut Bank din Lituania.

Compania a deschis un birou în Vilnius în 2017, iar acum are o echipă de peste 170 de persoane pe plan local, care lucrează în operațiuni bancare, asistență clienți și marketing.

În luna februarie a acestui an, Revolut a încheiat o rundă de finanțare serie D în valoare de 500 de milioane de dolari, valoarea companiei crescând la 5,5 miliarde de dolari.

Încă de la acel moment se preciza faptul că Revolut va utiliza capitalul pentru dezvoltarea produsului în piețele existente, lansarea de operațiuni bancare în Europa și creșterea utilizării zilnice a serviciului.

”Misiunea noastră este să construim o platformă financiară globală - o singură aplicație în care utilizatorii noștri își pot gestiona întreaga viață financiară, în fiecare zi, iar această investiție demonstrează încrederea investitorilor în modelul nostru de business. Pasul următor pentru noi este lansarea operațiunilor bancare în Europa, creșterea numărului de utilizatori care folosesc aplicația zilnic și atingerea profitabilității. TCV are un istoric în a oferi sprijin fondatorilor care transformă industriile în care activează la nivel global, așa că suntem încântați să semnăm acest parteneriat cu ei și ne pregătim pentru etapa următoare a călătoriei noastre”, a declarat Nikolay Storonsky, fondator & CEO - Revolut.

În acest moment, Revolut are peste 12 milioane de clienți la nivel global.

Revolut intenționează să își pașaporteze licența bancară obținută în Lituania și în alte țări din Europa Centrală și de Est pe parcursul acestui an, urmând ca Lituania să funcționeze ca un hub pentru regiune.

Revolut România - peste 1 milion de utilizatori

La începutul lunii februarie, oficialii fintech-ul britanic Revolut anunțau faptul că au depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019.

România devine astfel a doua cea mai mare piață Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziție și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, urmată de Franța, Polonia și Irlanda.

Fintech-ul britanic a înregistrat o creștere record pe piața locală și a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum și funcționalitățile sale de siguranță sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piață la momentul actual.