Descoperă ultimele investiții în startup-uri
Urmărește rubrica dedicată investitorilor și investițiilor de pe start-up.ro pentru interviuri exclusive și informații în premieră.
Citește aici
Platforma AI a Kodesage simplifică modernizarea, accelerează integrarea noilor angajați și asigură conformitatea și securitatea datelor pentru companii. Startup-ul are deja clienți plătitori și proiecte pilot active, finanțarea fiind folosită pentru dezvoltarea platformei și va sprijini misiunea companiei de a ajuta organizațiile să-și optimizeze cele mai complexe sisteme legacy.
Un sistem legacy este un software de calcul depășit și/sau hardware care este încă în uz. Sistemul încă îndeplinește nevoile pentru care a fost proiectat inițial, dar nu permite creșterea. Ceea ce un sistem legacy face acum pentru companie este tot ceea ce va face vreodată.
Pe măsură ce tehnologia avansează, majoritatea companiilor se confruntă cu problemele cauzate de un sistem vechi existent. În loc să ofere companiilor cele mai recente capacități și servicii - cum ar fi cloud computing și o mai bună integrare a datelor - un sistem vechi ține compania pe loc.
Sistemele software de tip legacy sunt o consecință naturală a tehnologiei în continuă evoluție. Tehnologia de ultimă generație de astăzi va deveni sistemul pe care-l vom lăsa moștenire pentru viitor, ceea ce face sistemele legacy o constantă în progresul tehnologic și o soluție esențială.
Unealta care oferă navigarea prin cod cu AI
„Sistemele moștenite sunt învechite și dificil de gestionat, însă rămân esențiale pentru activitatea companiilor. Înlocuirea lor completă este adesea imposibilă din cauza costurilor și riscurilor ridicate. Aici intervine Kodesage: tehnologia oferă companiilor posibilitatea de a îmbunătăți aceste sisteme fără perturbările majore cauzate de înlocuirea totală. În plus, inginerii se pot concentra pe inovație, în loc să piardă timp descâlcind cod învechit.” – Gergely Dombi, Co-fondator și CEO al Kodesage.
Începând de acum, inginerii au la îndemână o unealtă care simplifică navigarea prin cod și oferă ghidaj esențial pentru modernizarea celor mai complexe sisteme vechi, fără a fi necesară o cunoaștere prealabilă a proiectului.
Concepută pentru companii, platforma Kodesage permite implementări on-premise și chiar în medii izolate (air-gapped), asigurând conformitatea și securitatea datelor.
Alte beneficii sunt legate de mentenanță și pregătirea pentru tranziția către soluțiile moderne, documentație automatizată care respectă cerințele de conformitate și integrare rapidă a noilor angajați, care pot înțelege rapid sisteme complexe prin soluții AI ce acționează ca un inginer experimentat.
"Instrumentele AI apărute în ultimii doi ani au deschis noi oportunități pentru modernizarea sistemelor legacy. Suntem entuziasmați să colaborăm cu echipa excepțională formată de György, Gergely și Miki pentru a valorifica această oportunitate", a declarat Márk Pálfalvi, Principal la PortfoLion.
Sisteme vechi, soluții noi
Sistemele “moștenite”, integrate profund în fluxurile de lucru ale companiilor, prezintă riscuri majore din cauza tehnologiei depășite, a documentație insuficiente, a dependența de angajați-cheie și a problemelor legate de performanță.
Modernizarea acestora este esențială pentru menținerea competitivității, deoarece sistemele vechi pot afecta performanța, expune datele la riscuri de securitate și crește costurile de mentenanță.
Menținerea acestor sisteme implică actualizări frecvente, patch-uri și remedieri ad-hoc din surse multiple, complicând instruirea angajaților și crescând riscurile și costurile.
Cercetările de piață confirmă urgența acestei probleme: piața globală a serviciilor de modernizare IT este estimată la 75 miliarde euro până în 2032, iar Gartner raporta că modernizarea aplicațiilor s-a numărat printre primele două priorități pentru directorii IT în 2023 și 2024, mai ales în sectorul bancar.
Pe măsură ce organizațiile adoptă transformarea digitală, cererea pentru instrumente AI care optimizează gestionarea sistemelor legacy și cresc productivitatea devine mai necesară.