Evenimentul reunește experți influenți naționali și internaționali în domeniul venture capital (VC), antreprenori vizionari și gânditori inovatori, autorități locale și guvernamentale care vor analiza perspectivele și strategiile pentru piața de profil. Peste 10 fonduri de VC locale și internaționale, acceleratoare, organizații și asociații de profil vor fi prezente la eveniment.
”Observăm că la nivel global impulsul financiar care a stimulat dezvoltarea pieței tehnologiei s-a redus drastic în prima jumătate a acestuia an complicat, tensionat de conflicte, inflație, creșterea dobânzilor și în general de incertitudine. Au dispărut din peisajul global 255 de fonduri de venture în prima jumătate a acestui an. Vom analiza acest peisaj complicat, dar vom insista asupra avantajului pe care îl are o piață emergentă, cum e cea românească, în care companiile mici sunt dinamice și reziliente, investesc eficient resursele și se adaptează rapid la schimbări”, a observat Cristina Chiriac, președintă ANAA & CONAF.
Detalii despre panelurile din cadrul evenimentului găsiți aici.
Forumul va găzdui paneluri dedicate obținerii unei creșteri durabile în mediul actual, ascensiunii Inteligenței Artificiale și impactului acesteia asupra ecosistemului start-up-urilor din regiunea central și est europeană, având ca obiectiv susținerea și încurajarea inițiativei antreprenoriale, cu accent pe direcțiile europene (green deal, circular economy and sustainability).
RVF deschide calea către maturitatea financiară a start-up-urilor românești, printr-o sesiune de pitching în cadrul căreia șase start-up-uri promițătoare își vor prezenta afacerea, aceasta fiind urmată de întrebări și răspunsuri în fața unui juriu format din cinci reprezentanți ai fondurilor VC.
”Această sesiune a Forumului este o oportunitate pentru antreprenori să înțeleagă care sunt blocajele și oportunitățile apărute pe traseu și, mai ales care este perspectiva investitorilor atunci când aleg să finanțeze o afacere”, a spus Cristina Chiriac.
Mediul de reglementare este esențial pentru dezvoltarea start-up-urilor și unele excese fiscale pot inhiba dezvoltarea acestora descurajând fondurile de venture capital să investească.
”Mesajul antreprenorilor către guvern este acela că susținerea inovației în tehnologia informației, prin programe cu suport financiar sau prin reglementări coerente influențează semnificativ traiectoria dezvoltării start-up-urilor din tehnologie și nu numai”, a declarat Cristina Chiriac.
Nu în ultimul rând Forumul va avea pe agendă și o sesiune de pitching dedicată juniorilor, participanții din cadrul ”Maratonul pentru educație antreprenorială”, inițiat și implementat în 11 județe și municipiul București de către CONAF. În prima ediție a Maratonului au participat peste 5.000 de elevi de liceu, care au prezentat peste 100 de planuri de afaceri.
”Romanian Venture Forum va găzdui în premieră anul acesta o competiție de proiecte de afaceri dedicată elevilor de liceu, deoarece elevii noștri interesați de tehnologie sunt în esență liderii de mâine, și îi ajutăm să-și finanțeze viitorul în care cred”, a conchis Cristina Chiriac.
RVF este inițiat de Asociatia Nationala a Antreprenorilor în parteneriat cu CONAF Romania și PROEDUS, susținut de Catalyst Romania și ROPEA.