Conform reprezentanților librăriei, principalul factor ce stă la baza evoluției înregistrate anul trecut a fost apetitul tot mai crescut al cititorilor români pentru literatura în limba engleză. Ficțiunea conduce în continuare detașat în topul vânzărilor, în special sub-genurile young adult și fantasy. Pe partea de non-ficțiune, titlurile de business și dezvoltare personală și profesională au fost cele mai căutate.

Topul celor mai citite titluri Okian.ro de anul trecut este condus detașat de Harry Potter and the Cursed Child - Parts I & II, a opta poveste din seria Harry Potter, volum care a înregistrat vânzări de aproximativ trei ori mai mari față de cartea aflată pe poziția a doua în top, Me Before You (Jojo Moyes). Clasamentul este completat de seria A Song of Ice and Fire (A Game of Thrones: The Story Continues, toate cele șase cărți, de George R.R. Martin), Empire of Storms - Throne of Glass, Volumul 5 (Sarah J. Maas) și #Girlboss (Sophia Amoruso).

Comanda medie pe Okian.ro a atins, anul trecut, suma de 130 de lei, menținându-se la aceeași valoare ca cea din 2015.

„Așa cum ne așteptam, Black Friday a reprezentat cea mai aglomerată perioadă a anului 2016, veniturile companiei înregistrând o creștere de aproximativ 50% față de aceeași perioadă a anului anterior. Astfel că, vânzările pentru carte străină generate în cele cinci zile de campanie au echivalat comenzile înregistrate în 42 de zile obișnuite ale anului”, a declarat Simona Leonte, CEO al Okian.ro.

Cea mai mare comandă de carte făcută pe Okian.ro în 2016 s-a ridicat la aproximativ 4.000 de lei, constând în mai multe titluri de specialitate cu profil militar aviatic.

Alături de cartea în limba engleză, jocurile educative, puzzle-urile, accesoriile (căni, agende sau decorațiuni) completează oferta Okian.ro. Acestea au adus anul trecut companiei circa 10% din cifra de afaceri.

Totodată, începând cu acest an, Okian.ro va funcționa ca societate separată de firma Prems Librexim și se va afla sub conducerea Simonei Leonte, noul CEO al librăriei online. Absolventă a Facultății de Marketing, din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Simona Leonte face parte din echipa Okian de opt ani. Anterior, a condus timp de patru ani departamentul de E-Commerce.

Okian realizează comerț cu carte străină de peste 17 ani, fiind unul dintre principalii comercianți de carte din România, reprezentant al celui mai mare grup educațional din lume, Pearson Education.

start-up.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.