Pe 15 ianuarie anunțam pe start-up.ro că Elrond atinsese 600 de milioane de dolari, pentru că valoarea monedei digitale emise de aceștia crescuse.

În momentul de față moneda digitală Elrond (ELGD) are o valoare de 59,59 de dolari. Conform datelor de piață, valoarea din momentul de față a stocului de criptomonedă Elrond este de 995 de milioane de dolari.

În circulație sunt 16,7 milioane de monede Elrond (ELGD), practic 53% din stocul ce poate fi creat. Stocul maximum poate fi de 31,4 milioane de astfel de monede digitale ce pot fi ceate.

Moneda Elrond e pe locul 41 la nivelul monedelor digitale la nivel mondial.

Elrond este o rețea blockchain construită pentru a rula la performanța internetului, concepută să fie de 1000 de ori mai rapidă și eficientă decât rețelele existente. Elrond atinge aceste obiective prin introducerea a două inovații importante: un mecanism “Adaptive State Sharding” și un algoritm “Secure Proof of Stake”, care permit creșterea liniară a performanței printr-un mecanism de consens sigur, rapid și eficient. Elrond poate procesa mai mult de 15.000 de tranzacții pe secundă, cu o latență de 6 secunde și cost neglijabil, și este un candidat serios pentru a deveni fundamentul unei economii digitale, de mare viteza, transparente și accesibilă oricui de oriunde în lume.

Creșterea a proiectului românesc a căpătat o amploare remarcabilă care l-a propulsat în primele 50 de proiecte blockchain/ crypto din lume. Echipa de antreprenori, cercetători și programatori din Sibiu continuă să surprindă prin viteza de inovație, productivitate și energie, care amplifică șansele Elrond de a se numără printre giganții globali ai tehnologiei și de a pune România pe harta big tech.

La nivel global, primele doua rețele din punctul de vedere al capitalizarii de piață sunt Bitcoin, care a depășit o valoare totală de 600 de miliarde de dolari, și Ethereum, cu peste 120 de miliarde de dolari.

Pentru a susține ritmul și viteza de creștere, Elrond se pregătește pentru extinderea pe piața americană. Beniamin Mincu a vizitat recent Florida pentru a discuta cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, despre transformarea economiei globale și migrarea masivă către tehnologia blockchain proiectată pentru următorii 3-5 ani.