Abris Capital Partners, investitor de tip private equity specializat în transformarea ESG, a sprijinit Alsendo în achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni la Innoship, urmând că împreună cu cei patru fondatori să accelereze creșterea celui mai important furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor din Centrul și Estul Europei.

La doi ani de la lansarea în piață, Innoship oferă cea mai avansată soluție de management al livrărilor folosită de peste 200 de magazine online de top, precum Yves Rocher, Studio Moderna, OLX sau Leroy Merlin, pentru care gestionează lunar peste 1,5 milioane de livrări.

Innoship va ajuta la accelerarea tranziției Alsendo, prezent deja în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, către un furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor în toată Europa. În același timp, Innoship va beneficia de prezența regională și expertiza Alsendo pentru a susține creșterea în piețe noi. Acest parteneriat va oferi soluții complete pentru magazine online de orice dimensiune.

Toți cei patru cofondatori Innoship vor continua să conducă și să extindă afacerea în toată Europa, în calitate de acționari și executivi, asumându-și, totodată, responsabilități suplimentare la nivelul grupului Alsendo. Cătălin Grigorescu va continua și el să susțină compania, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Innoship.

„Obiectivul nostru la Innoship a fost să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie care să permită clienților gestionarea eficientă a procesului de livrare, cu impact direct în creșterea vânzărilor și îmbunătățirea experienței de cumpărare. Adopția rapidă a tehnologiei Innoship în rândul clienților ne-a depășit așteptările la nivel local, dar și în regiune. Suntem extrem de recunoscători clienților care ne-au susținut și inspirat în decursul acestor ani, dar și investitorilor care ne-au îndrumat în direcția potrivită. Parteneriatul strategic cu Alsendo reprezintă pasul următor pentru o creștere accelerată. Prin acest parteneriat ne propunem o extindere internațională și mai rapidă, urmând ca împreună să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie pentru managementul livrărilor în Europa și nu numai”, spune Daniel Nicolae, CEO al Innoship.

Fondat în 2019, de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu și Robert Tănase, Innoship a atras, în august 2020, o finanțare de la fondul de capital GapMinder și Cătălin Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați specializați în tehnologie din țară și din regiune. În urma acestei tranzacții, Abris Capital Partners, investitor de tip private equity, a achiziționat acțiunile deținute în Innoship de către GapMinder cât și de către Cătălin Grigorescu.

Abris Capital Partners a investit în Alsendo (anterior Apaczka) în 2020, colaborând cu echipa de management a companiei pentru extinderea afacerii în mod organic, dar și prin achiziții. Abris urmărește să consolideze, în următorii ani, cel mai mare furnizor de soluții tehnologice pentru managementul livrărilor din Europa Centrală și de Est. La începutul lunii septembrie 2022, Alsendo a achiziționat, de asemenea, pachetul majoritar și în compania Zaslat.cz, care operează în aceeași industrie în Republica Cehă și Slovacia.

Algoritmii avansați de machine-learning ai Innoship analizează performanța diferitelor opțiuni de livrare din regiunea relevantă împreună cu punctele de livrare ale unui retailer. Astfel, platforma alocă automat fiecare livrare curierului optim în baza mai multor indicatori de performanță, îmbunătățind considerabil experiența clienților și eficientizând costul de transport.

„Tranzacția demonstrează validitatea tezei noastre de investiții, care se bazează pe doi piloni: un produs tehnologic cu adevărat superior și o echipă puternică. Cu alte cuvinte, este nevoie atât de viziune, cât și de execuție pentru a construi o companie grozavă, iar echipa de la Innoship excelează în ambele domenii, prin urmare au reușit să construiască un lider pe piața soluțiilor de management al livrărilor în mai puțin de 2 ani, ceea ce este impresionant în sine ca realizare", spune Cosmin Ochișor, partener în cadrul GapMinder Venture Partners.