Printre beneficiile cu care Instant Factoring intră pe piața din Spania sunt transparența comisioanelor percepute, rapiditatea procesului, lipsa birocrației și platforma 100% digitală, care este intuitivă și ușor de folosit.

“Spania vine ca un pas natural în dezvoltarea Instant Factoring. Suntem pregătiți să oferim antreprenorilor spanioli aceleași servicii prompte, orientate către nevoile clienților, transparente, 100% digitale. Cred cu tărie că micile afaceri sunt extrem de importante în orice economie, dar știu și că de multe ori ușile sunt închise pentru business-urile aflate la început de drum. Am pus umărul la treabă pentru a schimba acest lucru în România și în Serbia și am reușit. Acum mergem în Spania cu obiectivul de a deveni un partener de în-credere și pentru afacerile de acolo”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Un actor important care a ajutat la lansarea fintech-ului în Spania este Micro Europe, o companie de investiții sociale care contribuie în mod activ la dezvoltarea sectorului microfinanțărilor din întreaga Europă, care a devenit acționar Instant Factoring în Martie 2023.

Pentru lansarea din Spania, Instant Factoring a realizat o analiză a competiției, care a relevat că pe piața de micro-factoring (factoring adresat micro companiilor) este nevoie de noi jucători care să ofere antreprenorilor soluții de optimizare a cash-flow-ului.

“Capitalul de start pe care îl alocăm în Spania este de 1,5 milioane euro. Piața din Spania este de 33 de ori mai mare decât cea din România, deci avem în față un drum cel puțin interesant. Ne propunem să creștem progresiv în așa fel încât să devenim o prezență con-sistentă și să putem să ne consolidăm poziția și în Spania la fel cum am făcut-o în România și Serbia”, a adăugat Cristian Ionescu.

Instant Factoring țintește să atragă cel puțin 3 fonduri de investiții locale în acționariatul Instant Factoring Spain și se află deja în discuții avansate în acest sens, cu mențiunea că va deține controlul majoritar al companiei.

Compania a împlinit 5 ani de activitate pe piața din România, în acest timp transferând în conturile clienților peste 800 de milioane de lei. Doar în 2023, Instant Factoring a finanțat peste 800 de clienți, suma totală ridicându-se la peste 250 de milioane de RON.

În ceea ce privește activitatea din Serbia, în primul trimestru din 2024 compania și-a dublat numărul de finanțări față de 2023. Acest an a început promițător și în România cu o creștere de 50%.