3DEXPERIENCE Lab este un program ce sprijină startup-urile care creează produse inovatoare cu impact puternic și pozitiv în societate. Programul se adresează companiilor ce dezvoltă produse ce au o și componentă de hardware și oferă suport start-up-urilor prin soluții tehnologice avansate, training și marketing.

Dassault Systèmes este unul dintre cei mai mari producători de sisteme CAD din lume, folosite pentru fabricarea mașinilor, avioanelor sau a navelor spațiale. Ei promovează progresul prin excelență în ce privește tehnologia și ingineria, dezvoltând programe pentru proiectare virtuală 3D, simulare de producție și colaborare.

Potrivit lui Cornel Amariei, fondatorul și CEO-ul .lumen, programul de dezvoltare 3DEXPERIENCE Lab reprezintă o oportunitate de creștere accelerată.

„Pentru a proiecta unul dintre cele mai avansate dispozitive "wearable” din lume, menit să ajute milioane de oameni, e nevoie de cele mai recente tehnologii și de instrumente care sunt pe măsură. Suntem mândri să lucrăm cu Dassault Systèmes pentru un viitor mai bun”, declară Cornel Amariei, CEO și fondator .lumen. Misiunea .lumen, aceea de a-i ajuta pe oamenii cu dizabilități vizuale să trăiască o viață mai bună, a fost cea care le-a asigurat succesul și intrarea în acest program exclusivist. Ochelarii pentru nevăzători reproduc caracteristicile principale ale unui câine ghid, totul într-un produs scalabil. Ei vor permite utilizatorilor o mobilitate mai bună, ajutându-i să aibă acces mai ușor la educație și apoi la locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții lor sociale.

„Misiunea socială și modelul de afaceri al .lumen reflectă ambiția Laboratorului 3DEXPERIENCE de a contribui la obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU. Acesta a fost un factor cheie în decizia de a-i aduce în programul nostru de dezvoltare. Sunt bineveniți la diversele proiecte aflate în desfășurare cu scopul de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor și a societății”, a declarat Frédéric Vacher, director de laborator 3DEXPERIENCE, Dassault Systèmes.

În prezent, ochelarii se află în etapa finală de cercetare și dezvoltare, fiind pregătiți pentru producție. Prin programul cu Dassault Systèmes, .lumen primește acces la cele mai avansate soluții tehnologice pentru realizarea misiunii de a ajuta milioane de oameni nevăzători să trăiască o viață mai bună.