Această competiție premiază antreprenorii ce rezolvă marile probleme ale lumii, într-un mod benefic pentru societate. În trecut, competiția a fost câștigată de proiecte ce aduceau soluții noi pentru cancerul cervical, extincția albinelor sau lipsei de apă potabilă în multe regiuni ale lumii.

Din 1745 startup-uri înscrise, echipa .lumen se află la un pas de premiile ce valorează, în total, 1 milion USD. Împreună cu alte 41 de echipe, .lumen concurează pentru unul dintre cele 20 de premii, cât și premiul cel mare, în valoare de 250,000 de dolari. De asemenea, se oferă și premii speciale, cum ar fi cele pentru utilizarea etică de inteligență artificială sau de incluziune digitală.

De asemenea, .lumen concurează și la premiul publicului, ce necesită voturile cititorilor pe platforma Cisco Global Problem Solver.

.lumen este un startup românesc ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători. În lume sunt peste 40 de milioane de nevăzători, și cu toate progresele tehnologiei, cea mai avansată soluție pentru mobilitatea lor a rămas câinele ghid.

Însă, din diverse probleme, există doar 28,000 câini ghizi la nivel mondial. .lumen produce o pereche de ochelari ce aduce aceleași beneficii precum un câine ghid, într-un pachet scalabil – o soluție pentru restul de 39,980,000 nevăzători ce nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate.