Ediția de anul acesta celebrează top 40 de startup-uri care înarmează retailerii și brandurile FMCG cu cele mai inovative soluții pentru a naviga cu succes perioada Pandemiei și a rămâne competitivi într-un univers Post-Pandemic.

Soluția robotizată de in-store marketing Tokinomo a fost inclusă în acest top, fiind considerată cel mai eficient și creativ mod de a promova produse la raft în magazinele de tip supermarket.

Marea majoritate a startup-urilor incluse în acest top provin din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Din România, un singur start-up a ajuns pe lista celor mai inovative soluții de retail tech din lume: Tokinomo.

Topul celor mai bune 40 startup-uri poate fi descărcat gratuit de aici. În acest raport dedicat retailerilor și brandurilor FMCG, puteți găsi soluții precum asistenți virtuali, roboți pentru promoții în magazin și soluții de plată.

Retailerii și brandurile care au testat aceste soluții au avut rezultate uimitoare. Printre acestea se numără:

  • M&S a făcut un parteneriat cu startup-ul Texel care are o soluție prin care cumpărătorii pot proba haine în mod virtual. Persoanele care au folosit acest tool au fost de 5 ori mai dispuse să cumpere și cu 30% mai puțin interesate să returneze produsele.
  • Samsung a avut o creștere de 20% al costului coșului de cumpărături și 28% creștere a numărului de produse adăugate în coș, datorită soluției de inteligență artificială Increasingly.
  • Henkel a avut o creștere a vânzărilor de detergent de 159% după ce a implementat o campanie cu Tokinomo pentru brandul Le Chat în Franța.

Tokinomo plănuiește să ajute retailerii și brandurile FMCG nu doar să depășească perioada pandemiei cu succes, ci să îi pregătească pentru un viitor mult mai digitalizat, în care consumatorii vor avea alte așteptări referitoare la experiența de shopping din magazinele fizice.

Tokinomo este o soluție de in-store marketing destinată bunurilor de larg consum și magazinelor de tip supermarket care, folosind o combinație de senzori, mișcare, lumină și sunet, dă viață produselor la raft și le permite să interacționeze cu cumpărătorii într-un mod memorabil. Pe lângă impactul imediat pe care îl are asupra clienților și a experienței lor de cumpărare, Tokinomo generează creșteri spectaculoase în vânzări, de +200% în medie.