Pe lângă lansarea platformei, Modex anunță că Dietsmann - lider mondial în operațiuni specializate și servicii de mentenanță în industria petrolului și a gazelor - se numără printre primii clienți.

Deși tehnologia blockchain reprezintă soluția pentru unele probleme complexe legate de securitate sau auditare, perioadele lungi de dezvoltare și tarifele mari de consultanță sunt piedici majore în procesul de adoptare a acestei tehnologii revoluționare.

Prin simplificarea modului în care companiile pot implementa tehnologia blockchain în operațiunile proprii, Modex BCDB permite companiilor să realizeze proiecte pe blockchain în doar câteva zile în loc de luni, la un preț pe care companiile mici și medii și-l permit.

"Prin lansarea Modex BCDB suntem încântați să dăm startul unei noi ere în adoptarea blockchain-ului de către companii", declara Mihai Ivașcu, CEO-ul și fondatorul Modex. "Am dezvoltat Modex BCDB țînând cont, în primul rând, de nevoile companiilor, dorind totodată să eliminăm barierele din calea adopției, obstacole care țin, de obicei, companiile la distanță. Platforma noastră și clienții noștri demonstrează că este posibil să te bucuri pe deplin de avantajele unei baze de date pe blockchain fără perioade lungi de dezvoltare sau costuri ridicate de implementare și consultanță."

Fondat în 2017 de Mihai Ivașcu, Modex a pornit că o platforma pentru programatori, pentru a-i ajută să dezvolte DApps fără a învață codul specific blockchain. După ce a înțeles că provocările blockchain-ului depășesc procesul propriu-zis de programare, compania a căutat o modalitate de a aduce blockchain-ul către mediul de afaceri.

Cu sediul la Londra, Modex are peste 60 de programatori, designeri și specialiști de business. Platforma se adresează companiilor care sunt nemulțumite de contractele scumpe de consultanță și perioadele lungi de dezvoltare. Cu Modex, îți este promis că blockchain-ul devine o simplă utilitate pe care o folosiți când și unde ai nevoie.

Sistemul este bazat pe licență, cu un model pay-as-you-go. Este implementat un anumit număr de tranzacții gratuite pentru a stimula creșterea numărului de persoane ce adoptă tehnologia încă de la început.

Modex BCDB asigura integritatea, auditarea și siguranță datelor în timpul integrării cu baza sau bazele de date existente ale unei companii. Modex BCDB a fost proiectat pentru a funcționa între aplicația companiei și baza de date existentă, permițând scrierea datelor atât pe BCDB, cât și pe baza existența și permițând programatorilor să lucreze în sistemele pe care le folosesc deja.

Acest proces brevetat permite o mai bună siguranță fără a sacrifică ușurință utilizării și fără a fi nevoie de pregătire suplimentară. De asemenea, BCDB permite companiilor să permisioneze cu ușurință datele țînând cont de nevoile angajaților, dar și de reglementările în vigoare (GDPR, HIPAA).

"Blockchain se numără printre tehnologiile revoluționare care vor aduce avantaje indiscutabile pentru Dietsmann Data Lab și care ne vor ajută nu doar să securizăm mai bine informațiile delicate, ci și să deschidem noi cai de colaborare cu clienții noștri principali și cu furnizorii", a declarat Peter Kutemann, Președinte și fondator Dietsmann. "Infrastructură Modex Blockchain Database permite Dietsmann să funcționeze pe un blockchain privat în doar câteva zile, cu costuri reduse, eficientă maximă și cu minim efort din partea echipei noastre tehnice."

Modex BCDB a fost distribuit unui număr de clienți din industria financiară, vânzări, transporturi, sănătate, administrație publică și energie.