Rubik Hub/ ADR Nord-Est pregătește un eveniment pentru comunitatea de startup-uri din România, Rubik Hub Community & Demo Day, joi, 8 decembrie, în Iași, ocazie pentru conectarea și reconectarea cu oameni care construiesc afaceri în jurul unor idei inovatoare.

Rubik Hub a sprijinit, din 2017 până în prezent, prin programele sale, peste 250 de fondatori de startup, iar peste 4000 de oameni au participat la evenimente. Comunitatea numără 150 de mentori, specialiști cu experiență vastă din ecosistemul din România și din afară, care oferă voluntar din timpul și cunoștințele lor.

Evenimentul marchează și încheierea a două programe organizate de Rubik Hub: incubatorul RubikEDU și acceleratorul internațional Alpha USA Startups, dedicat fondatorilor care vor să se lanseze pe piața din SUA și care este organizat în parteneriat cu Global Kinetics din Silicon Valley.

Treizeci de startupuri vor urca pe scenă pentru a-și prezenta soluțiile, iar jurații vor alege 10 dintre acestea pentru a intra în runda finală de prezentări. De asemenea, fondatorii își vor expune soluțiile în zona expozițională (Startup Alley), unde participanții au ocazia de a fi printre primii care le cunosc și testează.

“În ultimele săptămâni am stat de vorbă cu mulți fondatori de startup din Iași, oameni care construiesc afaceri cu consecvență, cu profesionalism și cu încredere, uitându-se mereu și cum pot crea valoare în comunitate prin ceea ce fac. Am vorbit despre provocările lor, despre tendințe pe care le resimt la firul ierbii. Pe 8 decembrie ne vom reîntâlni cu toții aici, la Iași, la Palatul Braunstein, pentru o zi în care idei noi de startup vor fi prezentate pe scenă de tineri din programele noastre de la Rubik Hub, oameni din comunitate vor împărtăși experiența lor în cadrul workshopurilor și, mai ales, vom avea ocazia să ne re-conectăm și să povestim împreună.”, spune Georgiana Vieru, creator de comunități la Rubik Hub.

La Demo Day, participanții vor avea cces și la workshop-uri relevante pentru ecosistemul de startup, susținute de specialiști din Iași, oameni care contribuie activ la dezvoltarea comunității de afaceri din România:

  • Cum ridici prima rundă de investiție – Marius Ursache, Cofondator și CEO Metabeta
  • Ce cred eu foarte tare și nu este adevărat – Andrei Dănilă, owner și CEO Code932, și Adrian Rîndașu, Cofondator și Managing Partner al Grupului EDUROM
  • 9 greșeli de preț pe care le fac startupurile – Emanuel Martonca, Pricing Strategist și Fondator Soft Fight

Invitatul special al serii vine din Bulgaria - Rumen Iliev, partener al fondului de investiții LAUNCHub Ventures.

Întreaga agendă a evenimentului poate fi descoperită pe site-ul Rubik Hub: https://bit.ly/3g7ioYR. Prezentările startupurilor vor fi transmise și online, aici.