Am dat azi, pentru că tot este Valentine’s Day, peste o aplicație destul de interesantă și, oarecum, de sezon. Este vorba despre Rumuki, sau ceea ce ar putea fi foarte bine văzut ca fiind răspunsul securizat la meme-ul în vogă ”Send Nudes”.

rumuki app aplicatie securizare video

Ideea din spatele aplicației – disponibilă pe dispozitivele cu iOS – este destul de simplă. Știm foate bine : câteva vedete care s-au trezit că detaliile legate de viața lor intimă scurse pe net. Rumuki vine ca o soluție salvatoare, acest tipt de filmulețe fiind securizate și păstrate departe de ochii indiscreți ai lumii.

Aplicația poate fi folosită în mod gratuit și encriptează video-urile trimise între părți, care pot fi accesate doar dacă ai la dispoziție cheia potrivită. Adică, nimeni nu se poate uita la chestiile pe care le filmați, dacă nu are permisiunea voastră. Ba mai mult, dacă unul dintre proprietarii filmulețelor nu este de acord cu redarea lor, sau una dintre chei este pierdută, conținutul nu va mai putea fi accesat niciodată.

De aceea, Rumuki funcționează și ca un fel de contract prenupțial. Dacă vă despărțiți, există opțiunea ca videoclipul să fie șters imediat  - Revoke (oricum, în momentul în care unul dintre utilizatori șterge cheia de acces, celălălt nu mai are acces la filmare).

Cum funcționează Rumuki?

Odată înregistrat cu ajutorul aplicației, videoclipul este encriptat prin folosirea celor două chei de pe telefoanele celor doi utilizatori. De fiecare dată când unul dintre parteneri dorește să vadă filmulețul, Rumuki trimite o notificare către celălalt utilizator, prin care îi cere permisiunea și introducerea cheii secrete. Trebuie să știți că permisiunea este cerută de fiecare dată, acordul fiind făcut doar pentru o singură vizionare.

Pentru încă un plus de siguranță, conținutul înregistrat prin aplicație este stocat doar pe dispozitivele celor doi utilizatori, nefiind transmis nici măcar o secundă pe servere externe, iar Rumuki nu are acces la nicio copie a filmărilor – terminalele folosesc ori aceeași rețea WiFi, ori Bluetooth (de principiu, utilizatorii au nevoie de o conexiune la internet doar atunci când instalează aplicația, înregistrarea filmulețelor și sincronizarea acestora pe ambele dispozitive este posibilă și fără internet).

Asta fix pentru a opri posibilele furturi (chiar dacă nu sunteți persoane publice, posibila scurgere pe net a informațiilor intime nu este chiar atât de plăcută).

Rumuki ni se pare interesantă, și asta pentru că pe lângă scopul declarat al aplicației, ea poate fi folosită și pentru transmiterea unor informații delicate, poate chiar confidențiale, ce țin de business (printre altele). Însă, dacă vreți să vă condimentați ziua îndragostiților, puteți face o încercare.

rumuki app aplicatie video securizare