Laboratorul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie: 9 laptopuri şi 3 desktopuri cu softuri de design grafic incluse, o tablă interactivă, 15 perechi de ochelari VR, 2 roboţi educaţionali multifuncţionali, 2 scannere 3D, 5 imprimante 3D monocrome şi una multicoloră.

SmartLab Măgurele funcţionează ca un centru educaţional de tip after-school şi va fi deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00. Copiii şi adolescenţii vor putea merge, în grupuri de câte 8-10 persoane, însoţiţi de un profesor sau părinte. În timpul petrecut în laborator, ei vor fi ghidaţi de către un membru al echipei MSP, care îi va ajuta să folosească echipamentele şi îi va învăța cum să abordeze subiecte din programa şcolară, cu ajutorul tehnologiei digitale inteligente.

”Tinerii care au șansa să crească cu această tehnologie vor deveni o resursă umană foarte valoaroasă pentru țara noastră. Mă bucur că acest lucru se întâmplă la Măgurele și cred că Măgurele Science Park nu este doar un mod de a aduce bani către bugetul țării, ci este un mod de a forma oameni care vor duce România mai departe,” a spus Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele.

Investiția s-a ridicat la 100.000 de euro, iar finanțarea proiectului a fost asigurată din fondurile Consiliului Județean Ilfov.

Laboratorul digital inteligent este situat în spaţiul MSP, din incinta Institutului de Fizică Atomică (IFA) din Măgurele şi face parte din proiectul “Muzeul Viitorului”. Elevii vor avea acces în SmartLab doar pe bază de programare, la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro.