SafeFleet a participat la adunarea generală OSCE din Viena, în urma căreia compania românească a semnat un acord pe cinci ani, prin care va oferi servicii de monitorizare pentru vehiculele misiunilor organizației.

Misiunile OSCE vor avea loc în 15 țări: Austria, Polonia, Serbia, Moldova, Albania, Kosovo, Georgia, Bosnia Herțegovina, Muntenegru, Tadjikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Macedonia de Nord.

Per total, flota tuturor misiunilor cuprinde cca. 400 de mașini – atât blindate, cât și soft-skinned (neblindate), microbuze, jeepuri, sedan etc., respectiv diverse mărci (Volkswagen, Toyota, Ford etc.). Începând cu anul viitor, OSCE își va desfășura misiunea și în Ucraina.

SafeFleet va oferi o gamă variată de servicii, precum: monitorizare, imobilizare, buton de panică, autentificare șofer sau monitorizare prin satelit (pentru zone de mare risc/zone de conflict), pe lângă monitorizare prin GPS.

Concret, printre facilitățile oferite de sistem se numără: monitorizarea constantă a fiecărei unități din flotă în timp real (poziție, parametri actuali, rute etc.), monitorizarea comportamentului șoferului (durata de condus, stilul de condus, viteza, mersul la ralanti etc.), gruparea de vehicule și șoferi și acordarea de drepturi (accesul la un anumit grup de vehicule pentru un anumit șofer/grup de șoferi), notificări, analize și rapoarte (pentru flota de intrare, un grup de vehicule sau un vehicul individual, pentru șoferi, pentru evenimente), respectiv monitorizarea parametrilor combustibilului, a stării tehnice și a unor notificări legate de întreținere.

Compania a distribuit către toate țările echipamente GPS ce pot „citi” și prelua informațiile direct din computerul mașinii. Sistemul este deja funcțional (echipamente instalate) pe flotele din anumite țări (Muntenegru, Austria, Kosovo, Bosnia Herțegovina), iar în restul țărilor implementarea se va realiza în mai multe etape, având în vedere complexitatea proiectului. În misiunile din Asia Centrală vor fi utilizate device-uri cu dual sim, necesare pentru eficientizarea costurilor de comunicație, în situațiile de traversare dintr-o țară în alta.