Samsung Ecosystem for Education Development (SEED) include două paliere: centre educaționale și ambasadori ai educației.

Samsung plănuiește să deschidă 4 centre educaționale până la finalul lunii iunie a acestui an în Timișoara, Oradea, București și Bacău; acestea vor fi dotate cu tehnologie și produse Samsung (câte doua table interactive, 16 scaune, 16 tablete și o soluție pentru videoconferințe pentru fiecare centru).

Ele vor putea fi utilizate de către ambasadorii pentru educație și vor juca rolul de centre de învățare și spații în care vor fi găzduite evenimente dedicate educației, conferințe etc.

Ambasadorii sunt profesori recunoscuți în domeniul lor de activitate, care vor fi echipați cu produse Samsung, pe care le vor folosi în activitatea lor didactică (tablete, smart monitor, Samsung Flip, căști).

”Suntem entuziasmați să aducem tehnologia Samsung mai aproape de sistemul educațional din România și să contribuim la o schimbare reală la nivelul sistemului educațional românesc. Planurile noastre în această direcție sunt unele pe termen lung și vizează redefinirea modului în care ne raportam la cunoștințe, valori și abilități în randul noilor generații și crearea unui ecosistem complet de învățare, adaptat vremurilor în care trăim”, a declarat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.

Una dintre cele mai cunoscute soluții Samsung dedicată pentru mediul educațional este tabla interactivă Samsung Flip. Potrivită pentru predarea lecțiilor, aceasta vine în ajutorul cadrelor didactice, pentru obținerea celor mai bune rezultate în procesul de învățare și predare. Aceasta oferă multiple moduri de conectare cu echipamente periferice și posibilitatea de a distribui diferite tipuri de conținut. Mai multe detalii despre Samsung Flip puteți găsi aici.

Ecosistemul de produse oferit de Samsung în proiectele educaționale include: tabla interactivă Samsung Flip, Samsung Smart Monitor, Samsung Galaxy Tab și Samsung Galaxy S.