Samsung a anunțat data următorului eveniment Unpacked, unde va fi lansat Samsung Galaxy S10 și va fi arătată versiunea funcțională a telefonului pliabil. Evenimentul va avea loc pe 20 februarie la Londra și San Francisco.

Ce știm până acum despre Samsung Galaxy S10? Telefonul va avea un design schimbat și va integra camera frontală în ecran, în partea din colț. Acest lucru e noul trend pentru 2019 în lumea tehnologiei. În locul unei crestături ca la iPhone vor fi mai multe telefoane cu o cameră frontală integrată în ecran.

Evenimentul Unpacked are loc cu 5 zile înainte de Mobile World Congress, Samsung renunțând la evenimentul tradițional care are loc, de obicei, la Barcelona, cu o zi înainte de startul celui mai mare târg de tehnologie din Europa.

Samsung Galaxy S10 - tot ce știm până acum

Samsung va lansa o gamă largă de dispozitive S10. În anii precedenți am văzut o versiune simplă și una mai mare. De asemenea, în unii ani sud-coreenii au lansat și o variantă lite, care anul trecut cumva a fost înlocuită de modelul Samsung Galaxy A9.

Samsung va avea un Galaxy S10E, Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus. Dispozitivele de top vor avea amprentă în ecran, autentificarea de ultimă generație de pe piață în momentul de față. Varianta E ia locul versiunilor Lite.

Alte diferențe pe care le vor avea telefoanele, e că versiunea S10 Plus va avea două camere frontale integrate în ecran, pe când versiunea simplă va avea doar una. De asemenea, e posibil ca pe spate să vedem patru camere, la fel ca la A9. Samsung are obiceiul de a testa pe telefoane din gama mid-range sau mid-range premium tot felul de feature-uri pe care să le introducă ulterior în telefoane mai scumpe.

Ecranul lui Samsung Galaxy S10

Ecranul lui Samsung Galaxy S10 va avea o dimensiune de 6,1 inci, iar varianta Plus va avea probabil 6,3 inci. Versunea S10E va avea un ecran de probabil 5,7 inci. Ecranul va fi unul de tip infinit, curbat, așa cum am putut observa și pe telefoanele de anul trecut, care au avut un design foarte interesant.

La nivelul caracteristicilor tehnice, ne putem aștepta la variante cu 12 GB de RAM și până la 1 TB stocare. Procesoarele vor fi Snapdragon 855 sau Exynos 9820, în funcție de piețe.

Sistemul de operare va fi modificat pentru prima oară în ultimii ani. E o mișcare importantă pentru Samsung, care a ajuns la punctul în care sistemul de operare modificat de pe Android arată bine și funcționează cum trebuie. Noua interfață de Android va fi numită OneUI și va avea diferite funcționalități pentru ecranele mari.

Noi vom fi prezenți la evenimentul Unpacked organizat de Samsung pe 20 februarie la Londra și vă vom oferi primele detalii despre acest device.