În 2018, primul display Samsung MicroLED a fost introdus sub forma de „The Wall” – un sistem de module configurabile care poate fi instalat într-un mod profesional și unic. Cu noul MicroLED de 110 inci, Samsung oferă pentru prima dată experiența MicroLED într-o formă tradițională de televizor. Spre deosebire de predecesorul său modular, instalarea și calibrarea sunt acum simplificate, deoarece noul model MicroLED de 110 inci este prefabricat – oferind capabilități video, audio și smart uimitoare.

Noul MicroLED de 110 inci folosește lumini LED de dimensiuni micrometrice pentru a elimina lumina de fundal și filtrele de culoare utilizate pe display-urile convenționale. În schimb, se auto-luminează – producând lumină și culoare din propriile structuri de pixeli. Redă în proporție de 100% gama de culori DCI și Adobe RGB și oferă cu precizie imagini dintr-o gamă largă de culori realizate cu camere DSLR de ultimă generație. Acest lucru are ca rezultat culori uimitoare, realiste și o luminozitate precisă realizată cu ajutorul rezoluției în 4K și a 8 milioane de pixeli.

MicroLED-ul de 110inci prezintă, de asemenea, un procesor suficient de puternic pentru a se ridica la înălțimea capacităților sale de afișare. Noul său procesor Micro AI oferă un conținut 4K HDR uimitor – rezultând o calitate a imaginii luminoasă, vie, realistă, optimizată în funcție de fiecare scenă.

Mai mult, tehnologia cu care este echipat acest MicroLED de 110 inci face ca această calitate uimitoare a imaginii să reziste pe termen lung. MicroLED-urile sunt fabricate din materiale anorganice rezistente și durabile – permițând o durată de viață de până la 100.000 de ore, sau peste un deceniu.

Anterior, producția în masă a unui ecran MicroLED de până la 110 inci nu era posibilă cu o instalare simplă la domiciliu. Raportul ecran-corp al televizorului este de 99,99%. Atât matricea neagră, cât și marginea au fost complet eliminate.

Samsung a optimizat funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul masiv al noului MicroLED de 110 inci. De exemplu, utilizatorii pot folosi funcția Multi View pentru a viziona foarte ușor până la patru surse de conținut în mod simultan pe ecrane cu dimensiuni de până la 55 inci. Atunci când utilizează această caracteristică, spectatorii pot conecta mai multe dispozitive externe și se pot bucura de vizionarea știrilor, filmelor și a altor aplicații în mod simultan pe un singur ecran – astfel încât să poată ține pasul cu mai multe tipuri diferite de conținut sau să transmită în direct o prezentare în timp ce joacă un joc video.

În plus, experiența audio dinamică a noului MicroLED de 110 inci ar trebui să fie la fel de captivantă ca imaginile sale. Include un sistem de sunet Majestic încorporat, care oferă un sunet uluitor de 5.1 canale, fără difuzor extern. Iar cu ajutorul funcției sale Object Tracking Sound Pro, acesta identifică obiectele în mișcare pe ecran și proiectează sunetul în sincron cu acțiunea – astfel încât, atunci când rulează o scenă dintr-un film de acțiune, iar un avion zboară deasupra capului unui anumit personaj, spre exemplu, motoarele acestuia se vor simți mai ceva ca în realitate.

MicroLED-ul de 110inci va fi disponibil la nivel global în primul trimestru al anului viitor, după lansarea de astăzi în Coreea. În acest moment, TV-ul are un preț echivalent a 156.000 de dolari, potrivit CNET.com