Poți găsi toate modelele The Frame pe site-ul oficial Samsung România, dând click pe acest link.


Acum câțiva ani eram la Chișinău și invitasem câțiva prieteni acolo la un eveniment. Pentru că mai fusesem prin acele locuri, am căutat câteva apartamente de închiriat. Și țin minte că-ntr-unul dintre ele colegul meu Octavian Palade a descoperit un secret al amenjărilor interioare: calorifere de fontă suflate cu aur și televizorul montat într-o ramă de tablou pe perete. Totul era o improvizație, dar ne-a făcut, ca pasionați de gadgeturi, să fim un pic impresionați. Nu era totul perfect, dar era curajos.

Ei bine, dacă aceea e o improvizație, când vine vorba de The Frame, aici vorbim de intenție și reușită. Pentru că The Frame reinventează lucrurile pe care le știm despre televizoare, scopul lor și modul în care arată.

Pentru multă vreme televizoarele ne-au schimbat cu totul casele. Dacă la începutul secolului oamenii se adunau în jurul șemineului, ulterior au făcut-o în jurul radioului, iar apariția televizorului a schimbat totul în case. Ne-am mutat mobila, orientarea fotoliilor, canapelele pentru a ne uita către dreptunghiul de sticlă. În timp televizoarele au devenit mult mai plate, dar mult mai late, diagonalele au devenit impresionante și pereți întregi au fost ocupați de acestea. Le avem în dormitor, în sufragerie sau în bucătărie.

Dar de ce trebuie să ne modificăm casa atât de mult în jurul televizorului? De curând mi-am cumpărat un televizor pentru biroul de acasă și dezbaterea mea pentru mai bine de 2 săptămâni a fost ce fac cu un cablu de alimentare? Va trebui să chem un electrician să monteze o priză nouă? Voi schimba totul pentru a fi satisfăcut?

The Frame de la Samsung e un televizor care se încadrează perfect in locuința ta, în stilul tău de viață, pentru că e primul în jurul căruia nu mai trebuie să aranjezi casa, ci poți să-l aranjezi pe el în jurul casei tale. Și, în același timp, nu mai dă senzația aceea de gadget high tech, The Frame are stil. Ca un tablou. Pentru că poate fi și asta.

Hai să vorbim despre cinci lucruri importante când vine vorba de ce înseamnă un televizor care să fie adaptate la lifestyle-ul tău și care să nu fie plictisitor.

Un televizor trebuie să arate bine în casă

Iar la The Frame ai mai multe avantaje. În primul rând, vei vedea din primul moment că e gândit să se transforme într-o adevarată operă de artă în interiorul apartamentului sau casei tale, plus că are o ramă personalizabilă. The frame nu este doar un televizor.

The Frame permite atașarea unei rame asemeni unui tablou care-l va face să se integreze mai bine cu decorul casei tale. Poți alege dintre mai multe variante, de la bej, negru, alb sau maro. Astfel nu va conta dacă ai pereți albi sau de altă culoare, pentru că vei putea să schimbi ramele usor pentru ca au un sistem de prindere simplu printr-o serie de magneti fini.

Dar ce rost ar avea să ai rame care arată perfect dacă televizorul nu stă bine pe perete (și nu numai, dar vorbim mai încolo despre asta)? Unul dintre lucrurile pe care le apreciez foarte mult e că The Frame vine cu un mod de prindere propriu, prin care distanța dintre perete și ramă e inexistentă. În plus, ai un singur cablu discret pe care-l poți introduce în Samsung One Connect Box și poți conecta mai multe dispozitive fără cabluri la vedere

Per total, The Frame vine și se integrează pe perete, fără să fii nevoit să faci compromisuri. Până la urmă, am învățat în ultimele luni cât de important e confortul de acasă.

Unde pui televizorul?

Vorbeam la început de faptul că toate casele noastre s-au schimbat în jurul televizorului. Pe măsură ce în ultimii ani televizoarele au devenit foarte subțiri, dar foarte mari, a trebuit să le găsim loc în casă. Pe perete, pe o mobilă, integrate în mobilă. Dar dacă am avea altă posibilitate?

Pe lângă posibilitatea de a pune The Frame pe perete sau pe picioarele sale care pot să-l țină pe mobilă, opțiunea mea favorită este suportul TV de podea, iar The Frame mi se pare cel mai potrivit pentru acesta. Pentru că arată ca un tablou, poți să-l asezi pe acest suport care este asemeni unui șevalet și să eliberezi pereții, să ai o cameră mai aerisită, iar televizorul să pară o parte din decorul intenționat pentru acea cameră.

Asta mi se pare unul dintre cele mai importante aspecte, pentru că lasă loc de creativitate pe perete, eliberează spațiul și pune televizorul în evidență mai bine. Plus că ai niște opțiuni care te vor lăsa să nu ai doar un mare dreptunghi negru pus pe un șevalet.

Designul futurist nu trebuie să fie SF

Sunt un pasionat de gadgeturi de tot felul. Cele mai ciudate mă atrag. Și când aveam 10 ani credeam că vreau ca o casă trebuie să arate ca în serialul de animație „The Jetsons”. Mașini zburătoare, telefoane mobile, antene. Astăzi apreciez mai mult designul natural, care integrează tehnologia foarte bine în spațiul înconjurător. Îmi place ordinea.

The Frame vine cu un design care acoperă tehnologia într-un design care e futurist, care nu e SF. Samsung a gândit ca acest televizor să poată fi un dispozitiv prin care să urmărești conținut video, fie prin streaming, fie direct prin cablu, dar când nu mai faci asta, să nu pară căzut din cer, ci să aibă un design potrivit pentru multiple case. Hai să-i zicem scandinav, că așa am auzit că trebuie să spui la design ca să pară că ești cult.

În spatele acestui design asemeni unui tablou se află un ecran de 65 de inci QLED, un procesor Quantum 4K, Quantum HDR și un sistem de operare smart. Mie-mi place designul. Bine, tot eu sunt cel care acum ceva ani a decis să-și pună pe laptop o husă din lemn pentru că se părea stilată.

Galerie de artă pe televizor

Hai că am tot amânat momentul ăsta. Dacă esti acea persoana care si-a dorit o anumita lucrare de artă la tine acasa, in living-ul tău dupa nenumaratele vizite, fie si virtuale, la Muzee și Galerii de artă acum dorintele tale au fost ascultate. The Frame a fost gândit în jurul artei și are Art Mode, care permite ca atunci când închizi televizorul să afișeze, la luminozitate corespunzătoare, lucrări de artă. Poți avea un Van Gogh, un Dali pe ecranul televizorului tău, fără să nu pară că te uiți la un televizor. În funcție de starea ta, poți să le schimbi manual sau poți lăsa software-ul să le schimbe de la sine putere.

La nivel de tehnologie, prin Quantum Dot, televizorul oferă un volum de culoare de 100%, în timp ce tehnologia Dual LED crește contrastul. Samsung vine cu The Frame și Art Store, acolo unde vei găsi lucrările de artă favorite pentru a le seta pe televizor, atunci când acesta este închis. Poți alege între artă clasică, pictură contemporană sau fotografie. De asemenea, în timp Samsung identifică prin inteligență artificială ceea ce-ți place și-ți va oferi doar acele lucrări potrivite pentru tine. Poți încerca Art Store gratuit timp de 3 luni.

Iar dacă în locul artei vrei să transformi televizorul atunci când este închis într-o ramă foto plină de amintiri plăcute, poți să alegi fotografiile din telefonul tău și să transmiți pe televizor pentru a deveni wallpaper. O poți face prin intermediul telefonului sau printr-un stick USB. În plus, poți adăuga și filtre peste acestea ca să se potrivească mai bine cu locul unde stă televizorul în casă, dar și cu rama.

Software-ul contează mult la un televizor

Ultimul meu argument pare că nu ține de lifestyle și de modul cum arată televizorul, dar e extrem de important. Mă frustrează gadgeturile lente sau care au un user experience. Pe televizor, pentru că totul e intermediat de telecomandă, cu atât mai mult. Procesul trebuie să fie fluid.

The Frame vine cu sistemul de operare Tizen cu care te-ai obișnuit de pe celelalte televizoare Samsung și cu Smart Hub, ce conține principalele tale nevoi, de la Netflix, HBO Go, Amazon Prime Video sau aplicații de sport. În plus, The Frame, așa cum am zis până acum, prin Art Mode și Art Store poți alege exact ce continut dorești șă afiseze atunci când nu te uiți la televizor sau vezi serialul favorit.

În plus, televizorul vine cu un sunet adaptat pentru seriale sau emisiunea ta preferată, la 20 de wați și poate fi completat cu un soundbar Samsung. Important e ca acestea să se conecteze bluetooth pentru a păstra „curățenia” din casă și să ascunzi cablurile.

Așadar, am trecut prin cinci motive pentru care televizorul modern nu trebuie să fie neapărat plictisitor și nici nu ai nevoie să-ți modifici toată casa în jurul lui.

Poți vedea mai multe modele de The Frame, împărțite pe dimensiuni diferite, pe site-ul oficial Samsung.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Video realizat în parteneriat cu Samsung.