SanoPass a dezvoltat platforma sanopass.io, un portal digital care oferă acces la servicii de sănătate și wellness, contribuind la sănătatea indivizilor și a comunităților prin tehnologiile emergente. Primul pas este reprezentat de lansarea unei colecții de Non-Fungible Tokens, SanoCubs, pe blockchain-ul platformei românești Elrond.

Fiecare dintre cele 10.000 de NFT-uri va fi unic și vine la pachet, pe lângă componenta de artă digitală, cu un abonament complet de sănătate, content exclusiv și recompense pentru cei care aleg un stil de viață bazat pe prevenție.

Colecția anunțată de SanoPass va avea un preț de mint de 2 EGLD (eGOLD). Aceasta va fi lansată pe data de 1 aprilie, cu o rundă de pre-sale pentru membrii whitelisted ai comunității.

SanoPass anunță că aceasta va fi singura colecție de NFT-uri pe care o vor lansa, iar deținătorii acestora vor primi etapizat o serie de beneficii. În trimestrul al doilea al acestui an, deținătorii de SanoCubs primesc un abonament complet de sănătate (medical + fitness), precum și acces exclusiv la o platformă premium bazată pe conținut dezvoltat direct de medici, antrenori de fitness, nutriționiști și experți în domeniu.

În a doua parte a anului 2023, deținătorii de NFT-uri vor primi token-uri de sănătate, cu posibilitate de staking. Prin această cryptomonedă, deținătorii putea să achiziționeze direct servicii de wellness.

“Implementarea unei tehnologii ce are la baza NFT-urile ne va permite să introducem pentru prima dată conceptul de smart contracting pe o piață conservatoare, să oferim o utilitate reală crypto monedelor și să cream o {{comunitate[47]}} interesata de propria stare de bine care să primească recompense pentru o rutină de prevenție bună. Tehnologia celor de la Elrond face posibil, în acest moment, ca domeniul de wellbeing să treacă la următorul nivel. Acela în care persoanele care aleg să aibă grijă de sănătatea lor, sunt recompensate prin același tip de servicii – de sănătate”, spune Andrei Vasile, Managing Partner SanoPass.

NFT-urile anunțate de SanoPass vor întruchipa un tigru, iar toate elementele care vor da unicitate acestora vor fi din zona medicală și de fitness. Abonamentul care vine la pachet cu fiecare ‘avatar de sănătate’ va debloca o serie de beneficii ce pot fi efectuate în cea mai mare rețea de Wellbeing din România: 10 consultații Medicină Generală și Internă, acces la 100 antrenamente de fitness, dar și Telemedicină și triaj bazat pe inteligența artificială.

Conceptul de blockchain va transforma sistemul medical și de fitness prin descentralizare, oferind acces instant la specialiști și informație.

Conceptul de smart contracting va fi pentru prima dată implementat în wellbeing, iar garantarea securității și confidențialitătii datelor reprezintă unul dintre atuurile puternice ale proiectului.

Aderarea la o {{comunitate[47]}}, neutralitate și stimularea prin recompense sunt pilonii pe care echipa SanoPass se bazează în demersul de a crește gradul de conștientizare a importanței prevenției medicale, a fitness-ului și a unei nutriții echilibrate.

SanoPass este platforma de wellbeing care conectează, integrează și digitalizează servicii medicale de prevenție și fitness din peste 1000 de clinici și peste 150 de săli de fitness la nivel national. În ultimii ani, SanoPass a atras runde de finanțare de peste 1.2 milioane euro, dublându-și cifra de afaceri anul trecut și anunțând deschiderea internațională.