De altfel, 7 antreprenori au lansat o inițiativă adresată absolvenților de liceu care nu au luat 10 la BAC anul acesta, însă iubesc educația pe termen lung și își doresc să devină profesioniști performanți, cu rezultate practice în domeniile spre care tind.

Este vorba de platforma #nuamfostde10, creată pentru a încuraja absolvenții de liceu să investestească în continuare în dezvoltarea lor. Antreprenorii din spatele acestei platforme au decis să ofere 80 de burse, în valoare de 51.000 de euro, la cursurile lor online pe teme de business și dezvoltare personală.

”Eu #nuamfostde10 la BAC, însă cu toate acestea sunt un profesionist în domeniul meu. Atunci când vorbim despre educație, trebuie să fim mai buni doar decât propria persoană. Presiunea de a fi mai buni ca ceilalți pe termen scurt, să fim de 10, trebuie să fie inlocuită cu dorința de a deveni profesioniști performanți, cu rezultate practice. Este excelent sa iei nota maximă, notele sunt importante pentru autoevaluare și admitere la studii superioare, însă ce contează cel mai mult este dorința de a ajunge un specialist dedicat, indiferent de meserie. Prin proiectul #nuamfostde10 doresc să transmit un mesaj tinerilor absolvenți: ne dorim profesioniști bine pregătiți, care rămân în țară și care iubesc educația pe termen lung”, spune Călin Biriș, inițiatorul proiectului.

Condiții pentru a aplica pentru #nuamfostde10

România este pe locul 3 în lume privind problema ocupării posturilor vacante. 72% dintre companii au dificultăți în a-și găsi angajați, doar Japonia și Taiwan o duc mai rău ca noi, conform unui studiu ManPower Group din 2016. Acest lucru se întamplă datorită migrației populației și lipsa profesioniștilor.

Călin Biriș, Eliade Rotariu, Lorand Soares Szasz, Eusebiu Burcaș, Andrei Țigănaș, Ovidiu Oltean și Zoltan Veres au dezvoltat platforme de învățare online, iar impreună, în cadrul proiectului #nuamfostde10, oferă gratuit cursuri practice în valoare totală de peste 51.000 de euro absolventilor de liceu din 2017 care nu au fost de 10 la BAC.

Pentru a putea aplica la aceste cursuri, tinerii trebuie să îndeplinească două condiții: aceștia trebuie să fi dat BAC-ul în 2017 și să aibă media identică cu cea a trainerului pentru cursul căruia dorește să aplice.

Toate cursurile sunt online și pot fi accesate oricând și de oriunde. Sunt doar 10 locuri disponibile pentru fiecare curs, de-aceea acestea vor fi oferite pe principiul primul venit, primul servit.

Toți cei interesați, pot să aplice pe www.nuamfostde10.ro.