Blockchain este o tehnologie care revoluționează deja mai multe industrii și promite o schimbare de paradigmă a relațiilor din societatea actuală.

În esență, blockchain-ul este un registru descentralizat care stochează anumite informaţii ce nu mai pot fi modificate ulterior pentru că ele sunt pe mii de calculatoare din lume. Astfel, această tehnologie este o metodă securizată de a înregistra date și de a te asigura că nu pot fi modificate în viitor fără acordul majorității. Baza de date creată prin blockchain poate conține atât informații, cât și orice altă valoare – titluri de proprietate, identități, bani, chiar și voturi – și ele pot fi stocate și gestionate în siguranță.

Pentru a învăța mai multe despre bitcoin și blockchain și a vă pregăti pentru toate schimbările pe care le vor produce acestea în societate, am selectat șapte cărți carți care pot face puțină lumină în înțelegerea acestor concepte.

Bitcoin: The future of money? - Dominic Frisby

Deși primul lucru care s-ar putea să vă treacă prin minte, odată ce ați văzut titlul acestui volum, este că Frisby are un glob magic care-i permite să vadă cum va arăta viitorul tranzacțiilor umanității, v-ați cam înșela.

Dominic Frisby nu oferă o privire spre viitor, ci una spre trecut, vorbind în acest volum despre istoria bitcoin, despre apariția acestei monede virtuale. Și dacă vă faceți griji că nu știți prea mulți termeni asociați bitcoin sau tehnologiei blockchain, pe baza căreia au fost create monedele virtuale, e important să mai știți că Frisby reușește să vorbească despre aceste concepte și pe înțelesul novicilor.

Dacă v-am făcut curioși, puteți achiziționa acest volum de aici.

Blockchain Basics: A Non-Technical Introduction in 25 Steps - Daniel Drescher

Este un volum dedicat, mai ales, începătorilor în blockchain, așa că această tehnologie este explicată și celor care nu au un background tehnic. Dacă vreți să înțelegeți măcar la nivel incipient câteva dintre modurile în care poate fi folosită această tehnologie, puteți cumpăra acest volum de aici.

The Dark Net – Jamie Bartlett

Te-ai putea întreba ce legătură există între partea întunecată a internetului și bitcoin. Răspunsul este că una foarte puternică. Pe lângă prestigiul de a investi în această monedă, sau de a specula, bitcoinul este moneda preferată pentru tranzacții pe marketplace-urile de pe Dark Web: achiziții de carduri bancare, arme, droguri sau chiar date de identitate.

Aflați mai multe despre acest subiect cumpărând cartea de aici.

The Internet of Money – by Andreas M. Antonopoulos

Antonopoulos este unul dintre autorii prolifici din zona de criptomonede. În acest volum vorbește despre începuturile bitcoin, despre dezvoltarea criptomonedei și despre cum bitcoin este mai mult decât o monedă digitală.

Puteți achiziționa acest volum de aici.

Digital Gold – Nathaniel Popper

În opinia lui Popper, bitcoinul este un bun la fel de valoros ca și aurul. Sau, cel puțin, așa era în 2015, momentul în care a fost scris acest volum – desemnat de Financial Times ”cartea anului” în acel moment.

Dacă vreți să aflați mai multe informații despre viziunea lui Nathaniel Popper privind moneda virtuală, puteți achiziționa această carte de aici.

The Book of Satoshi – Phil Champagne

Champagne a compilat în acest volum cam tot ce ar fi scris vreodată în mediul online Satoshi Nakamoto, considerat a fi părintele bitcoin. Scrierile sunt însoțite și de comentariile autorului și de punctul său de vedere.

Puteți afla mai multe achiționând volumul de aici.

Blockchain for Babies (Baby University) – Chris Ferrie și Marco Tomanichel

Suntem conștienți că tehnologia blockchain va schimba lumea, tocmai de aceea ar fi bine să îi pregătim pe cei mici pentru aceasta. Ar fi cazul să învețe încă de pe acum despre descentralizare și despre beneficiile pe care le-ar avea utilizarea blockchain la scară largă.

Și chiar dacă volumul se adresează celor mici, s-ar putea să se dovedească util și adulților care vor să înțeleagă și să învețe mai multe lucruri despre blockchain.

Cartea poate fi cumpărată de aici.