Astfel, Apple Watch Series 7 va avea un alt aspect: unul care să se integreze mai bine în actuala ofertă de produse Apple. Așadar, ceasul Series 7 va fi plat și dreptunghiular cu colțuri rontunjite, imitând astfel look-ul iPhone-urilor sau iPad-urilor din prezent.

Alături de această schimbare de design, ceasul va fi disponibil și într-o nouă culoare: verdele regăsit și pe căștile AirPods Max, potrivit lui Jon Prosser, cunoscut pentru că obține informații din industrie înainte ca aceastea să devină oficiale.

Nu este neobișnuit ca Apple să aplice același limbaj de design în diferite produse. De obicei, acest lucru urmează un ciclu previzibil: Apple lansează o nouă estetică de design pe unul dintre produsele sale de top, care în ultimii ani a fost iPhone-ul. Apoi, aspectul respectiv se duce către alte linii de produse Apple în următorii ani.

Prosser nu este prima persoană care spune că Apple Watch din acest an va avea un design diferit față de modelele anterioare. Analistul Apple Ming-Chi Kuo de la TF International Securities a declarat anterior că Apple Watch din 2021 va avea o „schimbare semnificativă a designului”.