Pe lângă mobilier, laboratorul a fost dotat cu laptopuri performante de ultimă generație, pentru a oferi studenților o experiență completă de învățare, adaptată prezentului. În plus, a fost creat și un spațiu de relaxare unde tinerii pot interacționa în pauzele dintre cursuri, într-un mediu academic prietenos.

Proiectul se lansează în contextul unui parteneriat extins între Schwarz Global Services și Universitatea POLITEHNICA din București. Diversele generații de studenți ai Politehnicii au beneficiat și beneficiază, în cadrul acestui parteneriat, de programe frecvente de internship organizate de Schwarz Global Services, în cadrul cărora interacționează direct cu compania și cu angajații acesteia, având oportunitatea ca ulterior să fie recrutați aici. Schwarz Global Services participă de asemenea activ la târgurile și evenimentele de profil organizate de UPB, precum Polijobs, Polifest sau Innovation Labs.

“Noul proiect consolidează parteneriatul dintre Schwarz Global Services și Universitatea POLITEHNICA din București. Credem că astfel de investiții și colaborări sunt oportune pentru mediul academic, pentru mediul de business, dar mai ales pentru noile generații de studenți și absolvenți. Accesul la o infrastructură modernă, cu echipamente de ultimă generație este esențial în pregătirea studenților. Schwarz Global Services oferă și programe de dezvoltare atractive pentru studenții Politehnicii: de exemplu, în luna iulie începem noul program de internship dedicat studenților pe segmentele de dezvoltare software, consultanță IT și agile coaching. În plus, avem posturi deschise și pentru absolvenți. Mă aștept ca în 2023 să avem o rată de angajare peste cea din 2022 și asta în contextul în care în 2022 am angajat de 2 ori mai mulți participanți în program decât ne-am așteptat inițial,” declară Octavian Ichim, CEO Schwarz Global Services România.

În cadrul Schwarz Global Services, reprezentanții noii generații de absolvenți ai Politehnicii au acces la infrastructură de ultimă generație, unele dintre cele mai moderne medii, metode și limbaje de programare (ex. JAVA, Vue.js, Angular, Golang, ABAP, Mendix dar și cele mai noi soluții DevOps). La tehnologia de ultimă generație se adaugă și proiecte extrem de interesante din zona de Cloud ori Machine learning. Schwarz Global Services dezvoltă produse software proprii cu aplicabilitate în industrii precum retail tradițional, e-commerce ori producție. Compania are printre altele soluții proprii de e-commerce, cloud (StackIT) dar și cyber security (XM Cyber).

Schwarz Global Services este furnizorul intern de soluții și servicii IT, care sprijină procesarea serviciilor administrative a grupului internațional de top de retail Schwarz. Grupul activează în 33 de țări în întreaga lume, cu peste 13.000 de magazine și aproximativ 550.000 de angajați. Cu sediul în Neckarsulm, Baden-Württemberg, Germania, Schwarz este format din cele două divizii de retail Lidl și Kaufland, producția de alimente Schwarz Produktion și serviciul de mediu PreZero.