Cursurile vor avea loc în iulie și august și, timp de 3 ore pe zi, copiii vor realiza sub îndrumarea profesorilor ceasuri inteligente, aplicații utile sau vor învăța să programeze jocuri.
Săptămâna Inteligentă se desfășoară de luni până vineri și fiecare zi se va finaliza cu realizarea unui obiect smart, crearea sau programarea de aplicații. În prima zi, copiii vor învață să utilizeze plăcuța micro:bit, iar în zilele următoare, micii developeri vor realiza un ceas inteligent, vor învăța să creeze muzică prin atașarea unui buzzer, vor programa jocuri cu conectare radio sau fără, și vor face cunoștință cu IoT (Internetul Lucrurilor) pentru a crea o rețea de obiecte prin conectarea diferitelor dispozitive, servicii și sisteme automate cu ajutorul internetului.
Academia Micilor Developeri pune la dispoziția fiecărui copil care urmează cursurile de vară câte o plăcută micro:bit, inclusă în costul cursului, pe care o vor putea folosi ulterior și acasă pentru alte proiecte creative. Plăcuța micro:bit se remarcă printr-o interfață software deosebit de ușor de folosit și, în mai puțin doi ani de la lansare, există deja o comunitate entuziastă de utilizatori care au pus la dispoziție pe internet mii de proiecte ce pot reprezenta o sursă de inspirație pentru cei mici, care își vor putea exersa ulterior cunoștințele dobândite la curs.
Micro:bit este un mic computer programabil care facilitează învățarea programării software, dezvoltat de către ”Micro:bit Educațional Foundation” cu sprijinul BBC și British Council și lansat în Marea Britanie în 2016 cu scopul de a încuraja copiii să se implice activ în scrierea de cod, în inventarea de lucruri noi și în folosirea tehnologiei pentru a rezolva probleme cotidiene.
“Cu ajutorul plăcuței BBC Micro Bit, copiii vor putea transforma o mulțime de obiecte în unele inteligente, încurajând creativitatea la maxim și găsirea de soluții cu ajutorul tehnologiei. Pe lângă rezultatul final spectaculos, procesul de realizare este unul antrenant și amuzant, lucrându-se atât individual cât și în echipă, sub supravegherea atentă a profesorilor. Vom realiza obiecte și aplicații cu utilitate imediată, exersăm imaginația și gândirea și îi pregătim pe cei mici pentru un viitor care va include tehnologia în cele mai mărunte aspecte ale vieții. Sunt țări în care plăcuța micro:bit este folosită de către cei mici în mod curent în școli și, prin cursurile noastre, ne dorim să pregătim copiii noștri la același nivel cu cei din strainatate”, a declarat Costin Pietraru, cofondator și profesor Academiei Micilor Developeri.
Placa micro:bit folosește un procesor pe 32 de biți ARM Cortex M0, are 256 KB memorie flash, 16 KB memorie de tip RAM, Bluetooth 4.1 și afișaj LED 5x5.
Academia Micilor Developeri a fost înființată în 2013 cu misiunea de a îmbogăți gândirea copiilor astfel încât ei să poată crea un viitor mai bun cu ajutorul tehnologiei. În prezent Academia Micilor Developeri își desfășoară activitatea în București și oferă cursuri pentru copiii cu vârste între 8 și 15 ani de programare vizuală, robotică și programare în linie de cod, în cadrul cărora copiii sunt inițiați și antrenați în domeniul viitorului, Computer Science, având acces la cele mai noi tehnologii și limbaje.
Află și despre compania care pregătește următoarea generație de ingineri IT de la noi.