Iată mai jos ce zic cele cinci organizații, printre care se regăsesc Smart Everything Everywhere, UrbanizeHUB, ETL Mobility Cluster, TechHub și Institute for Digital Government.

“Inovația tehnologică a schimbat modul în care lucrăm, învățăm, comunicăm, călătorim sau facem afaceri. În multe privințe, ne-a schimbat chiar stilul de viață, mai ales într-un oraș mare. Și, deși tehnologia schimbă modelele cu care am fost obișnuiți de-a lungul timpului, considerăm că această schimbare este, în cele din urmă, una bună. Pentru că înseamnă noi oportunități economice pentru oameni și pentru orașe, mai multă transparență și eficiență. Într-un cuvânt: progres.

În ultimele zile, a avut loc o dezbatere aprinsă cu privire la posibilele schimbări legislative care ar putea împiedica serviciile noi de tip Uber care, în prezent, sunt utilizate de sute de mii de români.

În acest context, dorim să ne arătăm susținerea pentru dezvoltarea economiei digitale și pentru dreptul consumatorilor de a avea cât mai multe opțiuni. În definitiv, nu este vorba despre o anumită companie, ci despre a încuraja servicii inovatoare și despre a găsi modalități de integrare a acestora în cadrul legislativ, urmând modelul multor alte țări și având în vedere, în primul rând, interesul oamenilor.

Nu este prima dată când tehnologia avansează înaintea cadrului de reglementare - este un proces firesc și este doar una dintre provocările pe care le aduce progresul. Cu toate acestea, considerăm că este în interesul consumatorilor și al comunității să beneficiem cât mai mult de avantajele pe care le aduce tehnologia.

Ne exprimăm speranța că România va accepta aceste inovații și va găsi cele mai bune soluții, astfel încât să beneficiem de cât mai multe opțiuni, mai multe oportunități economice și, în cele din urmă, orașe în care să trăim mai bine.

Pentru că ne dorim să trăim într-o țară modernă și de succes, susținem pe deplin toate eforturile care vizează transformarea digitală a României.

În același timp, vă rugăm să evitați orice măsuri care ar favoriza trecutul în detrimentul viitorului și care ar aduce beneficii celor puțini în defavoarea celor mulți care folosesc, în fiecare zi, servicii inovatoare”