Astfel, potrivit reprezentanților platformei lansate în 2020, 47,5% dintre investitorii activi au făcut mai mult de o investiție prin intermediul SeedBlink în acești 4 ani. Totodată, 48% dintre investitorii activi pe platformă au finanțat cel puțin un startup listat, iar până la 8% dintre ei au cel puțin 10 startup-uri în portofoliul de investiții.
Potrivit SeedBlink, dimensiunea medie a unui tichet de investiții este de 5.600 de euro, jumătate din suma totală investită în acești ani prin intermediul platformei fiind prin tichete în valoare de 10.000 de euro. Cel mai mare tichet de investiții a fost în valoare de o jumătate de milion de euro.
În același timp, 35% dintre utilizatori au declarat că bugetul anual de investiții de care dispun este de peste 15.000 de euro.
Printre informațiile date publicității de platforma de co-investiții SeedBlink, se numără și cea privind valoarea celui mai mare portofoliu de investiții, 900.000 de euro, realizat din 49 de investiții realizate prin intermediul SeedBlink.
Puteți consulta pe larg raportul SeedBlink de 4 ani de activitate aici.
Valoarea medie a unui portofoliu investițional este de 6.200 de euro, iar valoarea medie a unui portofoliu deținut de un investitor sofisticat este de 44.000 de euro.
Până la 25% din portofoliile de pe platformă conțin investiții în cel puțin 5 companii.
În 2023, un număr de 53 de noi startup-uri din 20 de verticale tech și-au finanțat activitățile prin intermediul SeedBlink (anul trecut au fost și 6 runde de tip follow-on) mobilizând un total de 180 de milioane de euro în întreg ecosistemul, 10 milioane de euro fiind investite în acestea direct prin intermediul rețelei SeedBlink.
De la lansarea în 2020, SeedBlink a co-investit în peste 260 de startup-uri tehnologice din peste 15 țări printr-o rețea de mai mult 90.000 de investitori (business angels, VC și parteneri strategici) din aproape 100 de țări.
SeedBlink a facilitat investiții de peste 342 de milioane de euro pentru startup-uri tehnologice, din care 67 de milioane de euro prin intermediul comunității proprii de investitori.
Platforma oferă trei tipuri principale de oportunități de investiție: runde co-investite de VC-uri, sindicalizări și Community Stars, pentru start-upuri de la pre-seed până la seria B, cu investiții cuprinse între 50.000 și două milioane de euro.
În 2023, cea mai mare parte a rundelor a fost destinată finanțărilor de tip Seed - 41%. Pe de altă parte, primele cinci verticale finanțate, în funcție de suma mobilizată, au fost Enterprise SaaS (67 mil. euro), AI/ML (55 mil. euro), FinTech (9 mil. euro), Marketplace (8,5 mil. euro) și MedTech (5,5 mil. euro).
”Creșterea inflației, volatilitatea burselor, o recesiune globală iminentă, războaie internaționale nedorite și multe altele au limitat revenirea post-pandemică. Dar, în ciuda acestor forțe semnificative, SeedBlink a continuat să susțină unele dintre cele mai inovatoare start-upuri din Europa, care construiesc produsele și serviciile care vor modela lumea de mâine”, a declarat Andrei Dudoiu, President of BoD SeedBlink.
Soluția de equity management Nimity a ajuns la peste 8.000 de reprezentanți ai companiilor și stakeholderi, peste 1.700 de companii și peste 500 de beneficiari ESOP de la lansarea sa în iunie.
Datorită acestui instrument, SeedBlink a devenit singura platformă europeană care oferă finanțare, gestionare de capitaluri proprii și produse secundare pentru private equity printr-un serviciu unificat.
”În 2024, ne concentrăm și mai mult pe simplificarea equity și consolidare. Vor urma lucruri interesante în acest an. Ne așteptăm ca anul acesta să fie unul mai bun pentru start-upurile din
domeniul tehnologiei ca urmare a trei motive esențiale: o revenire a creșterii economice, posibile majorări ale investițiilor fondurilor de capital și o evoluție pozitivă pe segmentul IPO-urilor”, a adăugat Carmen Sebe, CEO SeedBlink.
Managementul platformei intenționează ca în 2024 să extindă oportunitățile de investiții, oferind inclusiv posibilitatea de a coinvesti în companii mature; să dezvolte piața secundară cu instrumente convertibile; să dezvolte Nimity pentru o mai bună urmărire a portofoliului și un proces de investiții simplificat și să continue să încurajeze implicarea comunității prin organizarea de evenimente.
SeedBlink își propune, de asemenea, să își consolideze platforma all-in-one, concentrându-se pe consolidarea equity și simplificarea raportării către investitori și eficientizarea atragerii de fonduri.
Prin lansarea de cursuri și evenimente de networking, alături de o prezență operațională extinsă în regiunea DACH, Benelux și Franța, fondatorii își doresc să îmbunătățească gradul de implicare a comunității și sprijinul acordat investitorilor și fondatorilor din domeniul tehnologiei.