Prin acest parteneriat, cele două companii își propun să ofere antreprenorilor și investitorilor instrumente și informații care să-i sprijine în evaluarea startup-urilor, favorizând negocieri constructive și decizii informate privind capitalul social.

Equidam este o companie din portofoliul Symbid (Olanda), una dintre primele platforme de crowdfunding lansate la nivel mondial și pe care SeedBlink a achiziționat-o în 2022. Equidam a creat un instrument de evaluare care utilizează cele mai importante cinci metode de evaluare și date specifice, adaptate pentru 90 de țări și 136 de industrii. Astfel, platforma facilitează discuțiile transparente despre evaluări, permițând antreprenorilor și investitorilor să ia în cunoștință de cauză decizii privind capitalul propriu.

Parteneriatul dintre SeedBlink și Equidam reprezintă un pas esențial în direcția unor rezultate mai bune pe termen lung pentru ecosistem, prin punerea la dispoziția antreprenorilor a unor informații, instrumente și resurse valoroase pentru evaluarea start-upurilor. Această colaborare își propune să sprijine start-upurile din Europa care vor să obțină finanțări, evaluări corecte, gestionarea capitalului propriu și mai ales o strategie sănătoasă de investiții pe termen lung.

"Investitorii și fondatorii sunt în mod fundamental de aceeași parte: ambii doresc să construiască companii excelente și să creeze valoare. Evaluarea este însă unul dintre puținele domenii în care cele două părți sunt în poziții opuse. O relație construită pe o bază transparentă, mai ales atunci când sunt abordate subiectele sensibile, va face ca rezultatul să fie unul pozitiv și va crea un ecosistem mai sănătos și mai colaborativ. Cred că acest parteneriat aduce multă valoare start-upurilor în căutare de finanțare, atât în cadrul tranzacțiilor susținute de VC, cât și în cadrul celor susținute de investitori sindicalizați", a afirmat Andrei Dudoiu, cofondator al SeedBlink.

"Evaluarea este un aspect crucial în dezvoltarea unui start-up și nu ar trebui să fie un obstacol în finalizarea unei tranzacții. Colaborarea cu SeedBlink si Nimity, soluția de management a capitalului, va ajuta antreprenorii să înțeleagă mai bine valoarea companiilor lor și să se implice în discuții constructive despre preț. Astfel, ne dorim foarte mult să sprijinim antreprenorii și investitorii cu instrumentele de care au nevoie pentru a trece cu succes peste procesele complexe de evaluare a unui start-up”, a declarat Daniel Faloppa, fondatorul Equidam.

Valorificându-și expertiza în domeniul serviciilor financiare și al tehnologiei, SeedBlink a introdus recent Nimity, o platformă prin care actionarii start-upurilor si scale-upurilor europene pot gestiona mai simplu capitalul acestora. Nimity optimizează aspecte esențiale privind managementul start-upurilor, precum ESOP (Employee Stock Ownership Plans), automatizarea tabelului de capitalizare, precum și opțiunile de finanțare și administrare pentru a grupa investitorii mai mici într-o singură entitate juridică.