Futurism Programme este o platformă antreprenorială pentru firmele de tip startup din lume, nișate pe servicii tehnologice. Înscrierile sunt deschise până pe data de 5 august.

Cea de-a treia ediție are ca scop să ajute la crearea unui ecosistem care să genereze experiențe inovative în turism.

În acest an sunt alături de Dubai Tourism nume mari din industrie, precum Tajawal- Seera Group, Atlantis The Palm, Emaar Hospitality Group și Emirates Group.

Temele pentru care se caută soluții inovative sunt:

  • Hyper personalizarea – se folosesc datele oferite de turiști cu scopul de a se personaliza experiențele vizitatorilor
  • Turism conectat – se caută soluții care să ofere călătorului o experiență finală de călătorie care are la bază contopirea serviciilor de aviație, cazare și destinație
  • Digitalizarea operațiilor – prin folosirea roboticii, Inteligenței Artificiale și sistemului de învățare computerizată se vrea optimizarea serviciilor de operare precum inventarul, plățile, rezervările și managementul forței de muncă
  • Opțiunea numărul 1 la nivel de destinație – implicarea turiștilor din întreaga lume, astfel încât să facă din Dubai prima lor opțiune de călătorie
  • Turismul conștient – prin folosirea tehnologiei și inovației să se susțină călătoria ca parte a “Dubai’s Sustainable Tourism Programme”
  • Experiența ‘Phygital’ – tehnologie care va crea convergența dintre punctele fizice și digitale ale călătoriei turistului, astfel încât să se obțină experiențe unite și să se îmbunătățească implicarea clientului

Un panel de jurați, creat din experți din industria tech, liderii Dubai Tourism și din partenerii din industrie, va selecta 10 cele mai bune startup-uri care au aplicat pentru competiție.

Finaliștii vor intra într-o perioadă de 6 săptămâni în care vor avea posibilitatea de a finaliza un proiect pilot, sustinuți fiind de Dubai Tourism, Tajawal – Seera Group, Atlantis The Palm, Emaar Hospitality Group și Emirates Group.

Companiile startup vor intra în concurs cu ale lor concepte unice în fața unui grup de oameni de afaceri și investitori Dubai Tourism la stand-ul GITEX Future Stars – cea mai mare conferință din Orientul Mijlociu șți Africa pentru startup-uri, antreprenori din tehnologie din lume, investitori și cumpărători (influente corporații mondiale), care va avea loc anul acesta.

Dubai Tourism va anunța câștigătorul, care va primi ca premiu suma de 100.000 de AED (circa 25.000 de euro), capital inițial de pornire. Adițional, câștigătorul va primi vize relevante în Dubai, spațiu de birouri și oportunitatea de a-și asigura pe viitor capitalul financiar.