Anul trecut, studiile arătau că, în medie, folosim zilnic telefon de vreo 150 de de ori. E foarte ușor să scoatem telefon pentru un apel sau pentru a trimite un mesaj urgent și, mai apoi, să ne lăsăm distrași de aplicații precum Facebook sau Instagram, sau de jocurile pe care le avem instalate.

Recent, scriam despre faptul că angajații sunt productivi la locul de muncă cel mult 2 ore pe zi. Așa că, dacă nu aveați prea multe aplicații pe smartphone-uri vă mai puteți instala încă una. Este vorba despre Siempo (o aplicație disponibilă, momentan, utilizatorilor de Android), o aplicație care își propune, uimitor, să ne facă mai puțin dependenți de smartphone.

Modul în care creatorii Siempo își doresc să ne facă mai productivi și să nu ne mai lăsăm distrași de telefoanele mobile, pare destul de simplu: aplicația funcționează ca un laucher și înlocuiește ecranul de home al smartphone-ului cu o versiune extrem de simplificată, în alb-negru, căreia îi lipsesc iconii colorați care ne atrag să petrecem mai mult timp cu ochii pe ecran.

În plus, Siempo separă aplicațiile utile de cele care ne fac să fim mai puțin productivi – care devin mai greu de găsit pe telefon -, și reduce numărul notificărilor care au potențialul de a ne întrerupe de fiecare dată. Așa că, în loc să primim notificări de fieare dată când primim un mail sau se întâmplă ceva pe Facebook, Siempo trimite un grup de notificări o dată la jumătate de oră, o oră sau de câteva ori pe zi.