Sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 11:00, va avea loc online o simulare gratuită pentru elevii care dau bacul din informatica și își doresc să își verifice cunoștințele sau pentru elevii din clasele mai mici care vor să afle dacă e o variantă bună să dea proba la alegere din informatică.

Ajuns la cea de-a 3-a ediție, evenimentul a ajutat până acum peste 400 de elevi să își verifice cunoștințele și să obțină o notă bună la examen.

Subiectele vor fi realizate realizate chiar de Petru Trîmbițaș, fondatorul companiei WellCode, care a fost olimpic la informatica și a ajutat sute de elevi să învețe programare. Aceste subiecte au fost realizate pe baza modelelor de teste realizate de minister. WellCode menționează ca aceasta sesiune este o inițiativă privată prin care își dorește sa ajute elevii să promoveze examenul de bacalaureat la informatica cu note cât mai mari.

WellCode este o companie specializată în cursuri de programare, care pregătește elevi pentru olimpiadă și ajută persoanele care își doresc să facă o reconversie profesională în domeniul IT.

Platforma WellCode este realizată pentru a ajuta persoanele care își doresc să învețe programare, să își schimbe domeniul de activitate sau pentru elevii care își doresc să participe la olimpiadă și să facă performanță.

Simulare Bac informatică

În cadrul acestei simulări, elevii vor avea parte de teste de tip grila si probleme, similare cu cel care au fost susținute în trecut la examenul de Bacalaureat la informatică, pentru elevii care au urmat specializarea informatică intensiv.

Pentru a oferi acces cât mai multor elevi, compania a creat un grup special de Facebook, unde va posta, in timp util, informațiile despre simulare și va răspunde întrebărilor privind înscrierea . De asemenea înscrierea pentru simularea va fi tot pe grupul de Facebook.

După finalizarea simulării, participanții la acest proiect vor putea verifica în timp real cum s-au descurcat, ce notă ar fi obținut la această probă, care sunt întrebările la care au greșit și care sunt variantele corecte.

În plus ei vor putea pune întrebări cu privire la subiecte, dar și cu privire la cele mai bune strategii de pregătire pentru examen. De asemenea, organizatorii vor posta și un clasament virtual, ca elevii să își poată compara performanțele școlare și în funcție de ceilalți colegi care au susținut simularea.