Smart Future este evenimentul în care aducem în același loc oamenii care setează viitorul României. Alături de întreaga echipă start-up.ro, poți descoperi un pic din viitorul care chiar va marca România, într-o dezbatere serioasă și aplicată.

Înscrie-te aici la Smart Future pentru a-i întâlni pe oamenii care se uită spre viitorul României și a discuta cu ei.

Pe 7 aprilie, lansăm o dezbatere va puncta clar care sunt modurile prin care tehnologia poate schimba țara, transformările care deja au început și oamenii care contribuie la viitorul conectat al României. Înscrie-te gratuit acum!

Subiectele discutate vor fi 5G, Internet of Things, Industry 4.0, blockchain, descentralizare și smart city - elementele esențiale pentru transformarea României în următorii ani.

Alături de reprezentanți Telekom România, Mastercard, dar și a unor companii și startup-uri precum Dendrio, Kfactory, uRAD Monitor, Tailent, Universal Robots sau Modex vom descoperi viitorul României.

Smart Future - pașii spre Industry 4.0

În cadrul panelului Industry 4.0, care va începe de la ora 12, pe 7 aprilie în cadrul conferinței Smart Future, peprezentanți ai industriilor și startup-urilor vor discuta despre cum au aplicat în business-ul lor digitalizarea și tehnologizarea pentru a pune bazele industriilor viitorului.

În acest moment, succesul sau eșecul unei afaceri poate depinde și de gradul de digitalizare al business-ului, dar și de puterea de calcul pe care se bazează toate procesele unei companii.

Eficientizarea și digitalizarea proceselor sunt factorii cheie care determină cât de repede se poate dezvolta o companie, cât de mult se poate extinde și cât de profitabilă poate deveni. Iar industria a prins și ea gustul performanței realizate cu ajutorul tehnologiilor actuale.

Inteligența artificială a devenit o parte integrată a operațiunilor de zi cu zi a multor companii din numeroase industrii, iar adopția cât mai rapidă a unor tehnologii de acest gen poate oferi un avans considerabil față de competitori.

Cu ajutorul senzorilor și a inteligenței artificiale, firmele cu activități în industrie pot extrage informații aprofundate și pot realiza analize predictive în timp real pentru a descoperi noi oportunități de business, pentru a spori eficiența operațională, a sprijini angajații degrevându-i de munci repetitive, sau chiar periculoase, și încurajându-i să-și folosească abilitățile pentru a adusce plus valoare în firmă, totodată oferindu-le clienților finali produse realizate mult mai rapid și eficient.

Înscrie-te aici la Smart Future pentru a-i întâlni pe oamenii care se uită spre viitorul României și a discuta cu ei.

Smart Future, 7 aprilie - cine va vorbi despre Industry 4.0

Vlad Cazan, cofondator Kfactory

Vlad Cazan a cofondat Kfactory alături de Adrian Dima în 2018. Anterior a lucrat în cadrul Atos, unul dintre rolurile sale fiind chiar pe segmentul de Process Automation (automatizare a proceselor).

KFactory este un startup Industry 4.0 care își propune să inoveze întregul proces de producție prin înțelegerea modului în care toate variabilele implicate influențează performanța acestuia.

KFactory vine în întâmpinarea companiilor de producție ce doresc să crească performanța utilajelor industriale și a operatorilor, toate acestea având ca rezultat creșterea profitabilității.

Având la bază conceptele de Industrial Internet of Things (IIoT) și Machine Learning, cumulate cu experiența din industriile IT și producție a fondatorilor, KFactory a reușit în scurt timp să crească cu până la 25% performanța pentru clienții săi, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

La mijocul lunii octombrie, fondatorii KFactory, Adrian Dima și Vlad Cazan, anunțau faptul că startup-ul lansează ca parte integrată din platforma sa un concept inovativ, prima echipă de ingineri virtuali dedicați industriei producătoare. Această nouă verticală a platformei KFactory este dezvoltată în parteneriat cu Druid și UiPath, folosind platforma Druid pentru a pregăti inginerii virtuali specializați în producție și tehnologia UiPath pentru a extrage datele necesare din diverse surse digitale. Comunicarea standard dintre personal și inginerii virtuali se face prin Microsoft Teams.

Vlad va discuta despre cum pot sprijini autoritățile locale și centrale ecosistemul de Industry4.0, dacă sunt companiile de producție din România pregătite de digitalizare și Industry4.0, dar și despre importanța colaborării dintre companiile de producție și startup-uri.

Despre Kfactory puteți citi pe larg în acest articol din seria „Mindset de Antreprenor”.

Mario Popescu, CEO & cofondator Tailent

Tailent este un business lansat în 2016, inițial sub numele de Mission Critical. Compania dezvoltă tehnologii inovatoare de automatizare (RPA) care schimbă modul în care oamenii muncesc și fac business ajutând companiile să-și realizeze scopurile de automatizare. Tailent oferă o alternativă mai aproape de așteptările clienților, mai rapidă și mai convenabilă introducând Tailent Automation Platform (TAP).

Soluțiile Tailent oferă flexibilitate, performanță și scalabilitate fără precedent în dezvoltarea și utilizarea roboților software inteligenți proiectați peste aplicații existente, adaptați la nevoile de business ale fiecărei companii și gata pentru utilizare imediată. În acest fel, companiile capătă abilitatea de a implementa o automatizare complexă cu ajutorul funcționalităților unui cod personalizat încorporat.

Soluțiile Tailent sunt deja utilizate cu succes de companii din industrii precum ospitalitate, servicii profesionale, producție, dar și instituții publice locale. Tailent este în prezent în plin proces de extindere atât pe plan local, cât și internațional, prin lansarea pe noi piețe din Europa, America Centrală și de Sud, SUA și Asia prin parteneriate strategice cum este cel cu Serviceaide.

Răzvan Isac, Channel Development Manager Universal Robots

Răzvan Isac lucrează de peste 10 ani în vânzări în domeniul automatizărilor industriale, acumulând experiență în următoarele industrii : automotive, electronică, farmaceutică, bunuri de larg consum.

S-a alăturat echipei Universal Robots de la 1 martie 2018 și are rolul de Channel Development Manager, având o experiență diversă de afaceri în piața de roboți colaborativi, privind dezvoltarea strategică de automatizare în România, Bulgaria și Țările Balcanice, și fiind responsabil de relația cu clienții strategici și cu partenerii oficiali.

Universal Robots (UR) a fost înființată în 2005 pentru a face tehnologia robotizată accesibilă tuturor dezvoltând roboți colaborativi (coboți) de mici dimensiuni, ușor de utilizat, la un preț rezonabil și flexibili, care sunt siguri în mediul de lucru alături de oameni.

De când a fost lansat primul cobot în 2008, compania a cunoscut o creștere importantă, coboții fiind acum vânduți în întreaga lume. Compania, care face parte din Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca și are birouri regionale în Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Marea Britanie, Cehia, Polonia, Ungaria, România, Rusia, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Mexic. În 2020, Universal Robots a avut un venit de 219 milioane de dolari.

În cadrul panelului Industry 4.0 care va începe de la ora 12, miercuri pe 7 aprilie la Smart Future, Răzvan va discuta despre cum pot companiile cu activități în industrie să-și elibereze angajații de sarcinile repetitive prin intermediul automatizării și cum îi pot plasa în mijlocul unor activități mai creative, care generează mai multă valoare.

Cum va fi organizat Smart Future și ce discuții vor fi?

11.00 - 12.00 - 5G Future

Impactul și viitorul adus de tehnologiile 5G în România, o discuție cu operatori de telecomunicații și startup-uri care folosesc astfel de tehnologii și impactul acesteia asupra viitorului

12.00 - 13.00 - Industry 4.0

Cum se schimbă industria cu ajutorul senzorilor? Reprezentanți ai industriilor și startup-urilor vor discuta despre cum au aplicat în business-ul lor digitalizarea și tehnologizarea pentru a pune bazele industriilor viitorului.

13.00 - 14.00 - Smart City of the People

Reprezentanți ai autorităților locale din România vor veni cu cele mai bune exemple de implementare a tehnologiei în localitățile lor, dar și cu planurile pentru orașe inteligente.

14.00 - 15.00 - Security, privacy and a connected world

Tehnologia se dezvoltă, așa că și fricile oamenilor legate de intimitate și securitate cresc. O rețea de senzori dezvoltată înseamnă riscuri cibernetice - pentru companii, dar și pentru cetățenii orașelor smart. Vom discuta cu specialiști de la firme de securitate, dar și cu experți blockchain despre cum datele descentralizate vor transforma lumea conectată.

Lista speakerilor va fi actualizată constant și la ea se vor adăuga alte nume importante din domeniile ce împing inovația la un alt nivel. Înscrie-te acum la Smart