Se vor acorda granturi de câte 30.000 de euro și mentorat timp de 6 luni pentru implementarea unor soluții pentru ”provocările” înscrise pe platformă de organizațiile non-guvernamentale înscrise pe platformă.
Social Challenges este platformă online care conectează autoritățile publice, companiile private sau ONG-urile din Europa cu antreprenorii sau inovatorii sociali care le pot oferi soluții de impact la problemele cu care se confruntă.
Cum funcționează Social Challenges Innovation Platform
Antreprenorii sau specialiștii care dețin expertiza necesară pot propune soluții inedite pentru aceste provocări, dar și pentru oricare altă provocare de pe platformă, indiferent de țară, până pe 15 aprilie.
Fiecare organizație trebuie să primească minimum trei soluții până la termenul limită pentru a intra într-o etapă de jurizare. În funcție de punctajele primite în această etapă, una sau mai multe dintre propunerile înscrise vor primi câte 30.000 de euro și 6 luni de mentorat pentru implementare.
În total, se vor oferi 81 de granturi, iar valoarea totală a proiectului este de 2.430.000 de euro. Pe 27 martie 2018 va avea loc un webinar în care vor fi explicați pașii de încărcare a soluțiilor și care poate fi accesat, gratuit, la acest link.
România este prezentă pe platformă prin intermediul a șapte organizații, cinci din București, una din Sibiu și una din Tulcea, iar Impact Hub Bucharest este partener al programului Social Challenges Innovation Platform:
- A.R.T. Fussion Associaton își dorește să activeze oamenii care pot contribui la dezvoltarea comunităților lor prin intermediul unui board game special, folosit inițial de studenți și elevi.
- Go Free Association caută un partener care să contribuie la dezvoltarea unui set de activități pentru tineri, bazate pe gamefication, axate pe gândirea critică și pe rezolvarea de probleme.
- WWF își dorește să implementeze noi tehnologii și instrumente pentru monitorizarea și atenuarea conflictelor dintre oameni și viața sălbatică
- IziBac își dorește să dezvolte o soluție pentru a ajuta elevii să învețe pentru examenul de Bacalaureat într-un mod multimedia, plăcut, gameficat.
- Teach for Romania își dorește dezvoltarea unei platforme online colaborative pentru profesorii din zonele rurale, care îi va ajuta pe ei și pe elevii lor să își dezvolte aptitudinile de leadership.
- Heritas Foundation (Sibiu) a propus provocarea de a defini un set de instrumente de planificare și dezvoltare astfel încât dezvoltarea orașelor să se poată produce fără supra-aglomerare sau afectarea standardelor de viață.
- Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 caută un partener împreună cu care să creeze soluții care să rezolve problema managementului deșeurilor și a apei potabile în satele de pescari din Delta Dunării