Platforma se integrează cu soluții ERP și cu sistemul e-Factura, folosind inteligența artificială (AI) și tehnologia OCR (Optical Character Recognition) pentru a compara automat valorile facturate cu cele din contracte și documentele justificative. Aceasta oferă o soluție companiilor din sectoarele construcțiilor, manufacturing și retail, ajutându-le să reducă riscurile financiare și să optimizeze fluxurile operaționale.

De asemenea, soluția oferă funcționalități suplimentare pentru companiile de construcții, precum digitalizarea avizelor de însoțire și alocarea semi-automatizată a consumurilor la centrele de cost, oferind un control sporit și o eficiență operațională îmbunătățită.

Utilizând Aprobare-Facturi.ro, companiile pot evalua cu ușurință facturile printr-o verificare retroactivă, așa cum au făcut deja două companii care au descoperit plăți eronate în valoare totală de 40.000 de euro în decurs de doar șase luni de audit automatizat.

Neurony estimează că, în următorii doi ani, platforma va aduce valoare semnificativă pe piață pentru a atinge un ARR (Annual Recurring Revenue) de 2 milioane de euro. În prima fază, extinderea va fi concentrată pe piața locală, iar în următoarele șase luni, compania va începe să vizeze piețe similare din Europa și SUA.

În ceea ce privește atragerea de finanțare suplimentară, compania va căuta să se adreseze comunității de investitori abia după ce va atinge Product Market Fit (PMF). „Decizia de a atrage finanțare va depinde de dimensiunea problemelor pe care le identificăm și le rezolvăm, precum și de validarea produsului ca fiind product market fit,” a declarat Emil Muthu, CEO al Neurony Solutions."

„În industriile cu un volum ridicat de facturi, procesul de verificare și aprobare poate deveni o provocare logistică și financiară, expusă erorilor. Avem clienți care economisesc zeci de mii de euro anual prin eliminarea erorilor și accelerarea procesului de aprobare, iar pentru doi dintre aceștia am descoperit plăți eronate în valoare totală de 40.000 euro după o verificare a facturilor din ultimele 6 luni” a adăugat Emil.

Neurony este o companie românească de dezvoltare software, specializată în crearea de aplicații web complexe și soluții AI, cu un portofoliu extins de peste 800 de proiecte pentru clienți globali. Fondată cu aproape două decenii în urmă, Neurony a dezvoltat tehnic startup-uri precum YAROOMS, o soluție de gestionare a spațiilor de lucru pentru munca hibridă, ialoc, o platformă de rezervări online pentru restaurante, și Jobful, platforma pentru recrutarea de talente prin gamification.