Timp de o săptămână, echipele formate în timpul primului weekend al Blockathon-ului au lucrat la dezvoltarea ideilor de soluții Blockchain care ar ajuta în digitalizarea unor procese complexe din sectorul public, fiind sprijinite de o echipă de 23 de mentori regionali și parteneri din autorități publice.

După prima zi în care au fost dezbătute idei, propuneri de soluții și abordări, s-au format două echipe care au propus următoarele idei:

FastBlock-AI: echipa a propus o soluție bazată pe Blockchain în vederea trasabilității timpului și a documentelor în procesul de depunere și executare a cererilor cetățenilor către primărie, iar ca și use case primar a fost propus cel al cererilor pentru parcări.

Digitalizarea Procedurilor Juridice: echipa a lucrat la ideea prezentată de asociația Blockchain Legal, având ca scop crearea unui sistem judiciar mai ușor, începând cu litigii privind datoriile. Prin soluția propusă, procesul de soluționare a acestor dispute poate fi redus de la 15 pași și cel puțin 3 zile de interacțiuni cu multiple instituții, transmitere de dosare și acte pe hârtie, la 5 pași realizați în 3 minute.

Ca urmare a Blockathon-ului, cele două echipe vor beneficia de un program de incubare de 3 luni oferit de Spherik, Cluj Startups și Activize. În cadrul acestuia, echipele vor fi sprijinite de o echipă de mentori, conexiuni utile, suport în pilotarea și dezvoltarea continuă a ideilor inițiale.

Hackathonul a fost organizat în cadrul proiectului B-hub for Europe, finanțat prin programul Horizon2020 și susținut de Startup Europe, proiect dedicat conectării ecosistemelor de inovare blockchain.