Așadar, PS5 și PS5 Digital Edition vor fi lansate în anumite piețe (SUA, Japonia etc) pe 12 noiembri, iar în restul lumii pe 19 noiembrie. Prețul pentru PS5 este de 499 de euro, iar pentru cea Digital Edition, adică fără unitate optică Blu-Ray, costul este de 399 de euro.

Totodată, aflăm și prețurile pentru accesoriile console și nu sunt ieftine. Un controller DualSense este 70 de euro, căștile cu sunet 3D ajung la 100 de euro, camera HD costă 60 de euro, telecomanda 30 de euro și stația de încărcare pentru controllere este tot 30 de euro.

Veștile mai puțin bune continuă pentru gameri, iar jocurile pentru viitoarea generație de console se scumpesc. Astfel, europenii vor trebui să plătească în jur de 80 de euro pentru titlurile noi.

Ce jocuri vei putea juca fix la lansarea PS5?

Astro Playroom - preinstalat pe sistem

Demon Souls - 80 de euro

Destruction All Stars - 80 de euro

Marvel's Spider-Man: Miles Morales - 60 de euro

Sackboy A Big Adventure - 70 de euro.

Bineînțelesc, acestea nu vor fi toate titlurile pe care le vei putea juca pe noua consolă. Alți publisheri lansează titluri mari în aceea perioadă, precum Call of Duty Black Ops Cold War, Assassinss Creed Valhalla sau Cyberpunk 2077 (jocuri ce vor fi lansate în prima parte a lunii noiembrie), ce vor fi disponibile atât pentru PC și pe consolele din generația trecută.

Compania a anunțat și Colecția PlayStation Plus**, o gamă de jocuri PS4 care au definit generația, ce vor fi disponibile pentru membrii PS Plus pentru descărcare și experimentare pe consola PS5. Colecția PS Plus include jocuri extrem de apreciate, precum Batman™ Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, Persona 5 și multe altele.

Startul la precomenzi a fost dat în SUA și alte piețe, însă nu avem încă informații oficiale legate de achiziția consolei din România.

Rivalii de la Microsoft au prezentat de curând viitoarele console: Xbox Series X (499 de euro) și Xbox Series S (299 de euro) cu lansare pe 10 noiembrie.