Playstation a organizat o conferință de presă în care Mark Cerny, PlayStation 5 Lead System Architect, a vorbit despre arhitectura de sistem a viitorului PS5.

Noua consolă Sony va fi bazată pe tehnologie AMD. Procesorul va fi unul de opt nuclee construite pe arhitectură Zen 2, pe 7 nanometri, ce rulează la o frecvență de bază de 3,5 GHz (frecvență variabilă), iar placa video este bazată pe arhitectura RDNA 2, ce promite putere de 10,28 TFLops și 36 unități compuționale la 2,23 GHz (frecvență variabilă).

În ceea ce privește memoria RAM, PS5 va avea 16 GB GDDR6 RAM și spațiu de stocare va fi compus dintr-un SSD de 825 GB, ce promite viteze de încărcare uimitoare.

Obiectivul pentru SSD-ul din PS5 este acela de a încărca 5GB de date într-o singură secundă. Dacă spațiul ți se pare limitat, trebuie să știi că Sony pune la dispoziție extiderea spațiului cu un SSD NVMe sau cu HDD cu USB.

Consola va suporta tehnologii precum ray-tracing și va putea rula jocuri la rezoluție 4K până la 120 FPS sau la rezoluție 8K. De asemenea, compania plănuiește să aducă și o tehnologie numită 3D audio pentru o experiență mai imersivă.

Vestea bună pentru gameri este că vor putea juca jocurile vechi de pe PlayStation 4 și pe această nouă consolă.

Sony încă nu a dezvăluit designul PS5, care va fi prețul și nici nu a stabilit o dată de lansare concretă. Inițial, PS5 ar trebui să ajungă cândva în sezonul sărbătorilor 2020, însă din cauza epidemiei de coronavirus am putea vedea întârzieri la producție și livrare.