Alpha 7C este cel mai mic și mai ușor body full-frame din lume. Alături de cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom standard din lume, FE 28-60mm F4-5.6, această combinație maximizează portabilitatea și versatilitatea fără a sacrifica puterea oferită de camerele full-frame.

Noua cameră Alpha 7C îmbină calitatea full-frame a imaginii marca Sony, capabilitățile avansate de autofocalizare și funcțiile versatile de înregistrare video, într-un design extrem de ușor și compact. Noua cameră are un senzor de imagine full-frame Exmor R CMOS cu iluminare din spate de 35mm de 24.2MP (efectivi, aprox.) și un procesor de imagine BIONZ X, oferind sensibilitate ridicată, rezoluție incredibilă, un interval dinamic extins, de 15 trepte și procesare de mare viteză a datelor de imagine.

Cu dimensiuni de doar 124.0mm x 71.1mm x 59.7mm și o greutate de 508 grame, camera Alpha 7C este similară ca mărime și greutate cu modelele de cameră APS-C, cântărind cu doar 1% mai mult decât Alpha 6600. Chiar și în acest body compact, Alpha 7C oferă un efect de stabilizare de 5 trepte de expunere. Mai mult, capacitatea mare a bateriei NP-FZ100 oferă suficient de multă putere pentru captarea unui număr de 740 de imagini, cele mai multe din industrie, atunci când este utilizat ecranul LCD, sau 680 de imagini atunci când este utilizat vizorul electronic.

Intervalul standard ISO este extins până la 51,200 și poate ajunge la ISO 50-204,800[ii] pentru imagini captate cu zgomot redus în condiții de iluminare scăzută. Alpha 7C suportă și procesarea pe 16 biți și o ieșire RAW pe 14 biți, pentru gradații naturale.

Utilizând funcționalitățile concepute pe baza inteligenței artificiale, funcția Real-Time Tracking încorporată pe Alpha 7C menține o autofocalizare automată precisă, atunci când butonul de declanșare este apăsat la jumătate. Funcționalitățile de autofocalizare ale Alpha 7C includ și Real-Time Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animale , obținând astfel o focalizare rapidă și precisă. Atunci când funcția Real-Time Tracking este utilizată în raport cu un subiect uman (cu opțiunea „Face/Eye Priority in AF” activată) ochii și fața subiectului sunt detectate și urmărite în timp real.

Camera are un sistem de autofocalizare cu 693 de puncte de detecție a fazei care acoperă aproximativ 93% din suprafața imaginii, cu 425 de puncte suplimentare de detecție a contrastului, pentru asigurarea unei focalizări precise, chiar și în mediile aglomerate.

Camera Alpha 7C permite fotografierea în rafală de până la 10 cadre pe secundăcu AF/AE (autoexpunere) prin utilizarea unei noi unități de declanșare și a unui sistem de procesare a imaginii îmbunătățit. Alpha 7C permite captarea în rafală a aproximativ 223 de imagini în format JPEG (la setarea „Fine L”), 115 imagini comprimate în format RAW sau 45 de imagini în format RAW necomprimate.

Citirea pixelilor de pe tot cadrul, fără pixel binning permite captarea unui volum de date mai mult decât dublu comparativ cu cel necesar pentru înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160), care, ulterior, este supraeșantionat pentru a produce clipuri video 4K cu detalii excepționale și profunzime impresionantă. În plus Alpha 7C suportă profilele HDR (HLG) și S-Log/S-Gamut, filmare cu încetinitorul și acceleratorul (Slow & Quick Motion), înregistrare video Full HD de înaltă viteză la 120 de cadre pe secundă.

Modelul Alpha 7C este dotat cu un ecran LCD rabatabil în lateral în unghiuri multiple, făcând mult mai ușoară realizarea de selfie-uri, imagini captate în spatele utilizatorului, cadre la nivelul solului sau orice fel de conținut este nevoie.

Noul obiectiv FE 28-60mm F4-5.6 aduce pe piață cea mai mică și mai ușoară construcție a unui obiectiv cu zoom standard, oferind o performanță optică superioară care atinge calitatea full-frame de înaltă rezoluție în orice colț al imaginii. Sistemul optic alcătuit din 3 elemente asferice suprimă în mod eficient aberațiile din imagine la orice nivel de zoom și livrează o calitate ridicată a imaginii dintr-un colt în altul al cadrului. O distanță focală minimă de 30 de centimetri (superangular) până la 45 de centimetri (telefoto) oferă capabilități extinse de prim-plan, perfecte pentru utilizarea zilnică sau pentru vlogging, alături de un gimbal sau un grip.

HVL-F28RM este un bliț compact creat pentru a se potrivi cu aparatele foto mirrorless Sony, pentru un sistem compact, ușor de administrat, ce oferă o performanță stabilă. În comparație cu HVL-F32M, HVL-F28RM este cu 12% mai mic și cu 7% mai ușor. Acest bliț compact și ușor de folosit are capabilitățile necesare pentru a satisface atât nevoile atât profesioniștilor, cât și pe cele ale creatorilor de conținut amatori-avansați.

Preț și disponibilitate

Noua cameră compactă full-frame Alpha 7C va fi disponibilă din octombrie 2020 pentru un preț estimat de circa 10200 lei pentru body. Obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi disponibil de la începutul lunii ianuarie 2021 pentru un preț estimat de 2400 lei.

Un kit format din camera compactă full-frame Alpha 7C și obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi, de asemenea, disponibil de la finalul lunii octombrie pentru un preț estimat de 11600 lei.

Blițul HVL-F28RM va fi disponibil începând din Noiembrie 2020 pentru un preț estimat de 1400 lei.