Cei de la Sony spun că au A9 pentru viteză, A7RIV pentru rezoluție, A7SIII pentru video, A7III ca un standard de calitate și A7C pentru mărime (compact). Acum aduce A1 ce ar trebui să îmbine viteza și rezoluția deoarece este capabilă să tragă până la 30 de cadre pe secundă la rezoluție mare de 50 MP.

Designul este similar cu al celorlalte camere Alpha, însă au fost făcute schimbări la interior și avem un nou obturator, un nou senzor, un nou procesor, dar și vizor electronic mai bun.

A1 are un senzor de 50.1 MP stratificat Exmor RS și este capabilă să filmeze 8K la 30 de cadre pe secundă 10 biți 4:2:0, 4K până la 120 de cadre 10 biți 4:2:2 și poate efectua 120 de calcule pe secundă pentru a stabili punctul de focus. Deci ar trebui să prinzi în clar chiar și cele mai rapide subiecte (vezi animale, păsări etc). Apropo de asta, Sony aduce tehnologia de Autofocus pe ochi și la păsări. Așdar, iubitorii de fotografii în natură vor avea și mai multe șanse de a surprinde cadrul dorit.

Camera are 759 de puncte de detecție a fazei ce acoperă 92% din imagine pentru a te asigura că subiectul este tot timpul în clar.

Filmarea 8K se realizează prin supraeșantionarea imaginii la 8,6 K pentru detalii și gradații mai bune, iar același lucru se întâmplă și în cazul filmării 4K, doar că aici este înregistrată o imagine 5,8K și rezultatul este unul 4K.

Sony susține că a realizat o structură pentru disiparea căldurii ce permite utilizatorului să filmeze clipuri 8K/30 fps sau 4K/60 fps în format 4:2:0 pe 10 biți timp de peste 30 de minute.

Alte lucruri pe care trebuie să le mai știi este faptul că oferă imagini de înaltă rezoluție și promite un interval dinamic cu 15 trepte, are stabilizare optică a imaginii pe 5 axe, ieșire RAW 16 biți la un recorder extern prin HDMI și chiar un conector LAN pentru transferuri de date la viteză ridicată.

Este o cameră dedicată profesioniștilor, celor care vor o unealtă potrivită la mai multe sarcini: sport, fotografiere wildlife, dar și pentru cinematografie. Drept urmare, și prețul este unul pe măsură, iar body-ul Alpha 1 va fi disponibil din martie 2021 la un preț de 7300 de euro.