LinkBuds au fost create folosind un design unic de tip „open ring” și le permit utilizatorilor să redevină conectați la lumea exterioară. Noul driver circular are centrul diafragmei deschis, în așa fel încât să ofere transparență audio, permițându-le utilizatorilor să audă foarte clar sunetele din jur, astfel încât să știe întotdeauna când cineva îi strigă în timp ce se află într-un apel. Acestea au doar 4 grame și nu au elemente care intră în ureche, ceea ce face ca purtatul să fie confortabil pentru foarte mult timp, iar fixarea se face cu ajutorul unor „wing tips”.

Acestea se pot conecta la telefon sau laptop rapid, însă căștile nu suportă multi-point bluetooth, deci nu le vei putea avea conectate la două dispozitive în același timp.

În același timp, Sony promite un sunet de calitate mulțumită procesorului integrat V1 și DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), dar și apeluri fără zgomot de fundal. LinkBuds integrează tehnologie precisă de captare a vocii, ce realizează o procesare avansată a semnalului vocal. Algoritmul Sony de reducere a zgomotului a fost dezvoltat utilizând Ai machine learning, folosind mai mult de 500 de milioane de mostre vocale pentru a reduce zgomotul ambiental și a reda vocea într-un mod cât mai clar.

Un alt lucru interesant la aceste căști Sony este faptul că poți controla căștile cu un tap lângă ureche. Astfel încât pentru a trece la următoarea melodie sau pentru a controla volumul nu mai este necesar să atingi casca, ci chiar lângă ureche, nefiind necesară atingerea căștilor. Acest lucru nu se realizează prin magie, ci prin faptul că LinkBuds au un senzor care poate detecta mișcările mâinilor.

La fel ca și alte produse Sony, LinkBuds au funcția Speak-to-Chat, ce întrerupe automat muzica imediat ce începi o conversație cu cineva. După încheierea dialogului, muzica este redată automat, astfel încât utilizatorii nu mai sunt nevoiți să efectueze nicio comandă.

Nu în ultimul rând, LinkBuds sunt rezistente la apă și umiditate și au certificare IPX4, iar autonomia este de 5,5 ore și ai alte 12 ore de audiție folosind carcasa de încărcare. LinkBuds vor fi disponibile în două variante de culoare, Gri și Alb, începând cu luna februarie 2022, la un preț aproximativ de 890 de lei