Sony a prezentat în premieră două camere noi și două obiective în capitala Danemarcei, iar start-up.ro a fost acolo.

Prima camera, care devine si flagship-ul seriei cu senzor crop de tip APS-C, este Alpha 6600 și se adresează celor entuziaști și care vor să se apuce mai serios de fotografie și de video.

Camera are același senzor de 24,2 MP, ce se regăsește și pe alte modele din seria 6000, dar cu cel mai nou procesor de imagine BIONZ X și noi algoritmi pentru procesarea imaginii. Camera foto se laudă cu cel mai rapid autofocus din lume, de doar 0,02 secunde. Sistemul camerei are 425 de puncte AF de detecție a fazei, care acoperă 84% din suprafața imaginii și 425 de puncte AF cu detecția contrastului în plan focal.

Sony Alpha 6600, camera perfectă pentru YouTube

Alpha 6600 împrumută câteva funcții de la aparatele de fotografiat mai importante din portofoliul japonezilor, precum Alpha 7, și vine cu urmărirea ochiului subiectului în timp real (real time eye AF) pe fotografii și filmare atât pentru oameni, cât și pentru animale, dar are și real-time tracking al unui anumit subiect.

Fără 4K la 60 fps

Filmează 4K la cel mult 30 de cadre pe secunda și full HD la 120 de fps. Deci nu avem 4K la 60 fps aici, dar reprezentatul Sony consideră că e mai important sa oferi un 4K de calitate decât unul prost dar la 60 fps.

Camera poate fotografia în rafală până la 11 cadre pe secundă cu AF/AE pornit, iar bufferul este de 116 JPG-uri sau 46 de fișiere RAW. Sensibilitatea imaginii (ISO-ul) poate urca până la 32.000 pentru video și chiar ajunge la 102.400 pentru fotografie.

Pentru că această cameră se adresează și creatorilor de conținut de pe YouTube, Alpha 6600 are un touchscreen rabatabil, dar nu în lateral, ci în sus. Asta poate fi dificil deoarece dacă montezi un microfon extern nu mai vezi ecranul (ar fi fost ideal dacă se rabata în lateral). Tot pentru ei, Sony aduce atât o mufă pentru microfon, dar și una pentru căști, astfel încât să știți dacă sunetul captat este unul bun.

De asemenea, aparatul de fotografiat beneficiază de stabilizare optică in body pe cinci axe, ceea ce te va ajuta in fotografia de noapte, dar și atunci când filmezi in mișcare. O alta noutate este includerea unei baterii mai mari, care i se permite utilizatorului să facă până la 810 cadre, de doua ori mai multe poze decât oricare alta camera din serie.

Sony Alpha 6600 va fi disponibilă din luna octombrie și prețul recomandat de vânzare este de 1.600 de euro (doar body-ul) și de 2.000 de euro cu obiectiv.

Sony Alpha 6100, pentru cei ce vor poze mai bune decât cele realizate cu telefonul

A doua cameră este Alpha 6100 și se vrea a fi o opțiune pentru cei care-și doresc să-și lase telefonul și să treacă la următorul nivel. Cele două camere nu sunt foarte diferite, nici ca look, dar nici ca specificații, însă Alpha 6600 oferă mai multe opțiuni profesioniștilor.

Aparatul de fotografiat Alpha 6100 are același sistem de autofocus foarte rapid de 0,02 secunde, are același senzor și același procesor de imagine, beneficiază de fotografia în rafală de 11 cadre pe secundă cu AF/AE pornit, are 425 de puncte AF de detecție a fazei cu acoperire de 84% a suprafeței imaginii.

Și aceasta are real-time eye AF pentru fotografii, recunoaște oameni și animale, dar nu funcționează în video. Poate filma 4K, însă nu are stabilizare optică în body, nu are formatele S-log 2, 3, HLG, nu are mufă de căști, bateria este mai mică, vizorul electronic nu are o rezoluție la fel de bună, iar construcția este din plastic, nu din aliaj de magneziu precum Alpha 6600.

Camera Alpha 6100 va fi disponibilă tot din octombrie și va avea un preț recomandat de 900 de euro (body), dar poate fi achiziționată și cu două pachete de obiective (1.000 de euro sau 1.250 de euro).

Partea frumoasă este că aceste două noi camere vor folosi tot montura e-mount a Sony, iar asta înseamnă că veți avea acces la o gamă de 54 de obiective. La acestea se adaugă două noi obiective din seria Master G.

Primul este unul compact cu distanța focală 16-55 mm cu o deschidere a diafragmei de f/2.8 (acesta va fi disponibil în octombrie pentru 1.300 de euro).

Al doilea obiectiv este unul de tip zoom-telefoto cu o distanță focală de 70-350 mm (f/4.5-f/6.3). Și acesta va fi pus la vânzare în octombrie pentru 900 de euro.

Cu aceste două noi adiții, japonezii caută să-și întărească cota de piață pe segmentul mirrorless și să aducă câteva funcții importante de pe segmentul full-frame pe segmentul APS-C. O să avem ocazia să ne jucăm cu camerele foto și cu obiectivele, iar experiența o vom povesti în curând.