FX3 utilizează tehnologia de top Sony în materie de realizare a senzorilor de imagine, pentru a atinge viteze de procesare ridicate și o calitate excelentă a imaginii. Senzorul full-frame cu retroiluminare Exmor R CMOS de 10.2 megapixeli (efectivi, aprox.) pentru filmare (și 12.1 Mp pentru foto) face echipă cu procesorul de imagine BIONZ XR, pentru sensibilitate ridicată și zgomot redus. Sensibilitatea ISO de bază se situează între 80 și 102,400 (poate fi extins până la 409,600 la filmare), iar intervalul dinamic este unul impresionant, cu peste 15 trepte de expunereii.

Puteți filma cu 4K la până la 120 de cadre pe secundăiii și înregistrare internă. De asemenea, imaginile extrem de fluide înregistrate în slowmotion (până la 5x) la rezoluție QFHD (3840 x 2160) cu autofocalizare oferă noi posibilități de exprimare creativă.

Cea mai compactă și ușoară cameră din gama Cinema Line, FX3 cântărește doar 715 grame, inclusiv bateria și cardurile de memorie, iar body-ul are 77.8 mm înălțime, 129.7 mm lățime și 84.5 mm grosime – fără proeminențe.

Modelul FX3 oferă autofocalizare hibridă rapidă (AF) utilizând un sistem de detecție a fazei în plan focal cu 627 de puncte în timpul filmării. Camera este îmbunătățită cu funcția Touch Tracking (Real-Time Tracking) cu ajutorul căreia, prin simpla atingere a subiectului dorit pe ecran se inițiază autofocalizarea cu urmărirea subiectului. Focalizarea precisă și fluidă este menținută datorită funcției Real-time Eye AF – tehnologie care identifică ochii protagoniștilor chiar și atunci când aceștia privesc în jos sau în sus în unghiuri dificile. În plus, au fost incluse și alte funcționalități de autofocalizare, ca răspuns la feedback-ul utilizatorilor profesioniști, inclusiv controlul vitezei de tranziție AF a focalizării de la un subiect la altul (AF Transition Speed), sensibilitatea de schimbare a focalizării de al un subiect la altul (Subject Shift Sensitivity) , control intuitiv și suport AF la focalizarea manuală.

Camera FX3 este compatibilă cu mai multe funcții de înregistrare, inclusiv cu profilul de culoare S-Log3 și cu spațiul de culoare S-Gamut3.Cine, pentru a păstra culorile și gradațiile bogate, putând înregistra imagini la un interval dinamic ridicat și la un spațiu de culoare extins. Aceasta suportă și înregistrare internă în formatele XAVC S™ și XAVC S-I la calitate 4K (QFHD) și FHD, și în formatul XAVC HS™ (MPEG-H HEVC/H.265, doar 4K). Înregistrarea video 4K 60p pe 10 biți 4:2:2 în RAW pe 16 biți pot fi făcute și pe un dispozitiv de înregistrare extern prin ieșirea HDMI Type-A a camerei.

Noua camera full-frame FX3 din gama Cinema Line va fi disponibilă începând din martie 2021, la dealerii autorizați Sony, un preț aproximativ de 22900 RON.