Căștile WH-1000XM5 au fost realizate folosind cea mai avansată tehnologie Sony în materie de anulare a zgomotului, integrând două procesoare care controlează opt microfoane ce reduc dramatic zgomotul, în special în gama notelor de mijloc și a notelor înalte. Modelul oferă și funcția Auto NC Optimizer care se ocupă de optimizarea automată a nivelului de anulare a zgomotului, în funcție de mediul în care se află utilizatorul.

Cu ajutorul Integrated Processor V1, WH-1000XM5 eliberează întregul potențial al procesorului Sony HD Noise Cancelling Processor QN1, cu driverul special proiectat de 30mm care amplifică puterea de anulare a zgomotului. Aceste funcționalități îmbunătățesc claritatea sunetului și reproducerea bass-ului, creând o experiență incomparabilă de anulare a zgomotului care le permite utilizatorilor să se deconecteze complet de la lumea din jurul lor.

Driverul de 30mm special proiectat, cu o structură ușoară și rigidă, utilizează material compozit din fibră de carbon ce îmbunătățește sensibilitatea la frecvențe înalte, pentru o experiență sonoră cât mai naturală. Tehnologiile unice Sony includ lipire fără plumb cu elemente din aur, pentru conectivitate excelentă și optimizarea circuitului, detalii care garantează că utilizatorii se bucură de sunet clar și consistent pentru fiecare melodie.

Cu ajutorul căștilor WH-1000X5 utilizatorii pot prelua apeluri, indiferent de locul în care se află. Tehnologia precisă Sony Voice Pickup utilizează patru microfoane cu beamforming și o structură bazată pe reducerea zgomotului prin utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru a izola precis vocea vorbitorului, în vreme ce o nouă structură dedicate reducerii zgomotului cauzat de vânt minimizează acest factor perturbator în timpul apelurilor de voce. Așadar, acum o stradă aglomerată sau un mediu de lucru zgomotos devin și ele locuri ideale pentru un apel rapid către prieteni sau colegi.

Pentru cei care sunt deja familiari cu design-ul iconic al seriei WH-1000X, noile WH-1000XM5 vin cu o evoluție la nivel de stil - un nou design fără elemente perturbatoare, cu un finisaj fin, într-o bandă de prindere peste cap din piele moale, complet nouă și ea, alături de un slider fluid. Noul material moale al cupelor, din piele sintetică, se oferă o purtare confortabilă, eliminând presiunea asupra urechilor și blocând zgomotul extern, în așa fel încât utilizatorii pot continua audiția întreaga zi, fără niciun fel de disconfort.

Modelul WH-1000XM5 integrează și opțiunea Quick Access, în așa fel încât pot fi configurate pentru a relua redarea de pe Spotify, de exemplu, doar prin atingerea cupei o dată sau de două ori, fără să fie nevoie ca utilizatorii să atingă smartphone-ul.

Căștile WH-1000XM5 vin și cu funcționalități inteligente care să-i ajute pe utilizatori să navigheze fără efort prin toate provocările unei zile. Datorită funcției Speak-to-Chat, de exemplu, aceștia pot purta o scurtă conversație, iar căștile vor opri automat muzica, lăsând să pătrundă sunetul ambiental. Odată ce discuția s-a încheiat, muzica va continua să fie redată. Iar cu ajutorul „Instant Pause” soundtrack-ul propriu se va opri imediat ce castile sunt date jos.

Aceste căști Bluetooth pot fi asociate cu două dispozitive simultan. Atunci când utilizatorii primesc un apel, căștile știu de la care dispozitiv vine acesta și se conectează automat la device-ul potrivit. De asemenea, cei care le poartă pot să comute rapid între două dispozitive, doar prin atingerea unui buton.

Căștile WH-1000XM5 sunt compatibile și cu noua funcționalitate Google Fast Pair, făcând astfel posibilă conectarea lor facilă cu dispozitivele Android. De asemenea, utilizatorii pot să-și identifice locul în care și-au lăsat căștile, iar funcția Swift Pair face ca asocierea lor cu laptopul, PC-ul sau tableta cu Windows 11 sau Windows 10 să fie foarte rapidă și simplă.

Astfel, căștile WH-1000XM5 vin cu o autonomie impresionantă a bateriei, de 30 de ore. Iar pentru cei care se află pe fugă, căștile oferă un timp remarcabil de ascultare de 3 ore cu doar 3 minute de încărcare printr-un cablu USB Power Delivery (PD).

Modelul WH-1000XM5 vine și cu o carcasă practică ce își poate reduce volumul, în așa fel încât să devină mai subțire și să poată fi depozitată foarte ușor, în așa fel încât căștile să poată să-i însoțească pe posesori în orice călătorie.

Căștile WH-1000XM5 sunt disponibile în variantele de culoare negru și argintiu platinat și vor putea fi achiziționate începând cu luna mai, la un preț aproximativ de 2100 de lei.