Caracteristici cheie ale camerei ZV-1F:

 • Obiectiv fix superangular 20 mm cu o deschidere a diafragmei F2.0 pentru înregistrare de tip selfie
 • Efect bokeh în fundal și funcția Face priority AE pentru a se asigura că subiecții ies în evidență
 • Optimizarea tonurilor pielii, inclusiv opțiunea Soft Skin Effect
 • Focalizare de înaltă precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animale
 • Stabilizarea imaginii în Active Mode (electronic) la înregistrarea video
 • Presetări Creative Look pentru exprimare vizuală supremă
 • Opțiuni de slow motion și quick motion (filmare accelerată sau încetinită )pentru a spori creativitatea
 • Setarea Product Showcase pentru prezentări de produs
 • Caracteristici îmbunătățite ale ecranului tactil cu funcțiile Touch Zoom și Step Zoom
 • Înregistrare clară a vocii datorită microfonului cu 3 capsule și a paravântului
 • Filmare la rezoluție 4K 30p și FHD 120p
 • Conectare ușoară a smartphone-ului pentru a transfera conținut pentru platformele de socializare
 • Caracteristici prietenoase cu natura pentru un impact redus asupra mediului

Cu un obiectiv fix superangular de 20 mm pentru o înregistrare optimă în mod selfie și un unghi de vizualizare larg camera poate surprinde mai mult fundal. Camera de vlogging oferă, de asemenea, un efect bokeh frumos în fundal atât pentru fotografii, cât și pentru video, pentru a evidenția și mai mult subiectul sau pentru a crea un aspect mai fluid.

Tonurile pielii sunt optimizate atât pentru înregistrări video, cât și pentru fotografii, cu opțiunea „Soft Skin Effect", care netezește și reduce ridurile la înregistrarea video și creează un efect natural al tonului pielii pentru fotografii. Face Priority AE ajustează automat luminozitatea în timpul înregistrării, astfel încât chipurile subiecților să poată fi captate cu luminozitate optimă, chiar și în situații în care condițiile de iluminare variază. ZV-1F oferă, de asemenea, focalizare de mare precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animale, ceea ce permite autofocalizării să se concentreze specific pe față și pe ochi, fără a fi deturnată de alți subiecți. Utilizatorii pot schimba cu ușurință protagoniștii folosind ecranul tactil al camerei.

În plus, la înregistrarea video stabilizarea imaginii este disponibilă în Active Mode (electronic) pentru ca filmarea să fie stabilă și fluidă chiar și în mers.

Noua funcție Creative Look le oferă utilizatorilor mai multe presetări pentru a obține atmosfera dorită atât în cazul imaginilor statice, cât și în clipuri video, cu diferențe de tonuri, luminozitate, profunzime a culorilor și multe altele. În total, sunt disponibile 10 moduri distincte care le vor permite acestora să ducă inspirația creativă la următorul nivel, dar și să partajeze imediat conținutul, fără a fi nevoie de editare.

Camera ZV-1F dispune, de asemenea, de modul S&Q pentru a filma atât în slow motion la o viteză de 5 ori mai mică, cât și în quick motion la o viteză de 60 de ori mai mare, pentru a obține de fiecare dată efectul dorit.

Pe lângă imaginile statice și înregistrările video, sunetul de înaltă calitate este vital pentru a capta un conținut perfect. Un microfon direcțional cu 3 capsule și paravânt asigură o înregistrare clară a vocii și reducerea zgomotului în condiții de vânt în aer liber.

Camera ZV-1F a fost proiectată pentru o ușurință totală în utilizare, astfel încât vloggerii să se poată concentra pe captarea conținutului și să poată folosi intuitiv camera, fără dificultate. Cântărind aproximativ 229 de grame, aceasta este suficient de compactă și ușoară pentru utilizarea zilnică și poate fi transportată peste tot. De asemenea, dispune de un ecran tactil LCD rabatabil în unghiuri variabile, ce oferă caracteristici și setări care pot fi modificate printr-o simplă atingere, inclusiv posibilitatea de a face zoom, astfel încât operarea să fie instinctivă.

Noua cameră de vlogging include un buton Bokeh Switch pentru a le permite utilizatorilor să comute rapid între efectul bokeh de fundal - atunci când doresc să evidențieze chipul subiectului - și o imagine clară pe toată suprafața cadrului, chiar și în timpul înregistrării video. De asemenea, camera dispune de o setare Product Showcase pentru a le permite utilizatorilor să schimbe fără probleme focalizarea între față și produsele prezentate – o funcție perfectă pentru recenzii.

ZV-1F dispune și de un timer automat, dar și de o lumină care semnalează înregistrarea, pentru a face conținutul video și mai ușor de captat.

Utilizatorii pot folosi ZV-1F chiar și ca dispozitiv de live-streaming de înaltă calitate. Cu o aplicație de videoconferință adecvată sau un software similar, ZV-1F poate funcționa ca o cameră web de înaltă performanță atunci când este conectată la un computer sau la un smartphone, prin USB.

Camera ZV-1F este compatibilă cu grip-ul fără fir GP-VPT2BT care oferă control fără cablu pentru zoom, înregistrare și pentru multe alte acțiuni, și care se poate extinde luând forma unui mini-trepied pentru fotografii stabile, fără a avea tot timpul mâinile pe cameră. De asemenea, un microfon extern poate fi atașat cu ușurință la patină, asigurând înregistrarea clară a sunetului.

Preț și disponibilitate

Noua cameră ZV-1F va fi disponibilă începând din octombrie 2022 la distribuitorii autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 3200 lei.