Sony a dezvăluit Vision S la CES 2020, un prototip cu un motor de 200 kW și ce putea accelera de la 0 până la 100 în 4,8 secunde. La acel moment, japonezii au spus că mașina avea capbilități pentru condus autonom de nivel 2. În paralel cu perfecționarea dezvoltării vehiculelor în zonele de siguranță și securitate, divertisment și adaptabilitate, în decembrie 2020, în Austria a început testarea rutieră pentru evaluare tehnică. Deci în curând am putea vedea mai multe detalii despre mașina japonezilor .

În același timp, a avut loc și prima prezentare a design-ului dronei „Airpeak”. Echipată cu camera mirrorless Sony „α” (Alpha), Airpeak îmbină filmarea dinamică cu o experiență de zbor precisă și stabilă. Prin această inițiativă, Sony încearcă să contribuie la evoluția dronelor și să genereze valoare la cel mai înalt nivel pe această piață în continuă creștere. Practic, creatorii de conținut video, regizorii, pot realiza imagini din dronă realizate cu o cameră autentică, nu cu un senzor mic înghesuit într-o dronă.

Airpeak are patru rotoare, două brațe de aterizare care se ridică la decolare și designul pare să fie unul elegant.

Airpeak se va lansa în primăvară, însă Sony nu a dezvăluit și un preț pentru aceasta. Japonezii intră pe o piață destul de aglomerată unde se vor lupta cu firme precum DJI, Parrot sau Skydio.

Ce a mai prezentat Sony la CES 2021

Producție virtuală prin captarea volumetrică a lumii reale

Decorul și poziționarea locației de producție pentru film/emisiunea de televiziune sunt înregistrate ca date în cloud sub formă de puncte tridimensionale, apoi procesate și randate folosind software-ul „Atom View” al Sony Innovation Studios, fiind reproduse ca imagini de fundal pe un display Crystal LED pentru producție virtuală în timp real.

Instrumente de Producție Muzicală 360 Reality Audio

Sony și Virtual Sonics Inc., o companie dedicate dezvoltării de software pentru industria muzicală, au realizat pachetul 360 Reality Audio Creative Suite, un instrument care permite compunerea de piese compatibile 360 Reality Audio ce alcătuiesc un câmp sonor în spațiu. Acesta le permite creatorilor și artiștilor să-și exprime cu ușurință arta într-un câmp acustic sferic la 360 de grade, utilizând platformele proprii de producție existente.

Suport pentru producția video cu Xperia 5 II

Telefonul Xperia 5 II, din categoria premium, compatibil 5G, captează realitatea și extinde posibilitățile de exprimare ale creatorilor cu ajutorul modurilor complexe Photography Pro ale camerei integrate și Cinematography Pro „inspirat de CineAlta”, care le permite utilizatorilor să folosească parametrii similari și setări de culoare pentru a îmbunătăți experiența de filmare cinematografică. O setare de culoare inspirată de reproducerea culorilor de tip Master Monitor din gama tehnologiilor profesionale Sony oferă o precizie a culorii fără precedent, așa cum a fost gândită de creatori. Tehnologia 5G permite transmiterea și recepționarea datelor în timp real.

Ecranul ce reproduce realitatea spațială

Un ecran ce reproduce în spațiu imagini tridimensionale, foarte apropiate de realitate, permițându-le creatorilor să-și exprime pe deplin viziunea atunci când prezintă design-ul produselor sau afișează variații de culoare sau formă, dar și să le transmită celor din jur intenția urmărită. Datorită realismului extraordinar și nivelului de detaliu, acesta extinde posibilitățile de exprimare video, de exemplu în afișaje și semnalizare tridimensională în magazine, permițând în același timp privitorului să vadă profunzimea, textura și aspectul obiectului, având un sentiment real de prezență.

Ecran Crystal LED

Noua serie Crystal LED este echipată cu procesor de înaltă performanță pentru calitatea imaginii „X1™ pentru Crystal LED” care încorporează tehnologia LED Control dezvoltată de Sony pentru noua gamă Crystal LED, cu tehnologia de procesare a semnalului extrem de apreciată implementată pe seria de televizoare Sony BRAVIA. Imagini foarte realiste pot fi exprimate într-o gamă variată de dimensiuni și moduri diferite pentru multiple utilizări practice, precum showroom-uri corporate, holuri ale diverselor clădiri și producții virtuale, oferind imagini imersive care stimulează creativitatea creatorilor.

Inovațiile Hawk-Eye pentru servicii de urmărire și analiză în baseball

Hawk-Eye, care oferă soluții dedicate sporturilor, devenind o parte integrantă din ce în ce mai importantă a noii societăți normale, oferă, de asemenea, servicii de urmărire și analiză pentru jocurile de baseball. Date exacte și detaliate sunt obținute prin intermediul tehnologiei de procesare a imaginii vizuale și prin intermediul altor tehnici care sunt folosite pentru implicarea fanilor, dar și pentru dezvoltarea jucătorilor. În viitor, Sony va consolida utilizarea datelor de acest fel în domeniul divertismentului.